Trebinje

TREBINJE danas

VIDEO / Olujno nevrijeme u Trebinju

Trebinje je danas u popodnevnim časovima pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom. Za sada nema podataka o tome koliko je palo litara kiše po kvadratnom metru, ali video snimak na kome se vidi bujica vode koja se slijeva na magistralni put...

Tajna „zavalskih ptica“: Da li je Miroslavljevo jevanđelje nastalo na području Trebinja?

Klјuč je u podudarnosti motiva – onih uklesanih u kamenu i sličnih iscrtanih u jevanđelјu, pojašnjava nam kustos Jelena Pujić. „Prvenstveno je sličnost u načinu rada – kako su te ptice u kamenu...

Prijatelji kluba pomogli Leotaru

Prijatelji FK Leotar u srijedu naveče okupili su se u hotelu "Platani" kako bi svojim donacijama pomogli klubu koji grca u dugovima i jedva je izbjegao stečaj.

Organizator ove akcije je...

Trebinje
Fondacija "Hastor" uručila stipendije

Fondacija „Hastor“ već osmu godinu zaredom dodjeljuje stipendije učenicima iz trebinjskih osnovnih i srednjih škola.

Ove godine stipendiju Fondacije dobilo je četvero trebinjskih učenika,...

SDS Trebinje: Nikada nismo i nećemo učestvovti u uništavanju predizbornih materijala

S obzirom na aktuelno uništavanje predizbornih plakata i oštećenja stranačkih prostorija, GO SDS Trebinje izdaje sledeće saopštenje za javnost:

- Želimo da obavijestimo javnost i građane...

Trebinje Zeder

U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju uskoro bi trebao da bude oranizovan produženi boravak za djecu nižih razreda uz mogućnost jednog obroka, što je jedinstveno na području...

Počeli "Ćorovićevi susreti pisaca i istoričara"

Nagrada "Vladimir Ćorović" za životno djelo u oblasti istorije uručena je u Gacku Đuri Tošiću, jednom od najpriznatijih naučnih radnika za period srednjeg vijeka, čime su počeli ovogodišnji, 16...

Osudili napad na kancelarije SNSD-a

Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića oštro osuđuje neprimjereno ponašanje,...

U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je otvorena izložba dokumenata i fotografija pod nazivom “Ekonomije jasenovačkog logora” na kojoj je na 15 panela opisan i fotografijama dočaran težak život...

Vukanović: Mur je najavio 300 posmatrača iz inostranstva da prate izbore

U okviru radne posjete Trebinju šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur sastao se i sa nosiocem Liste za pravdu i red Nebojšom Vukanovićem. Vukanović je nakon sastanka izjavio za medije da se Mur...

Kinoteka RS gostuje u Trebinju 23. i 24. septembra

Kinoteka Republike Srpske gostovaće 23. i 24. septembra u Trebinju sa programom „U kontekstu“, koji je povodom obilježavanja 100 godina od početka Velikog rata pripremljen u saradnji sa...

SNSD: Nećemo nasjedati na provokacije

Gradski odbor SNSD-a Trebinje osudio je napad na kancelariju ove političke partije u gradu, apelujući na svoje članove i aktiviste da ne nasjedaju na ovakve prizemne provokacije, već da...

Mali oglas

Trebinje


KONKURS

Obavještavaju se učenici srednjih škola, koji će u toku školske 2014/2015 godine, biti upisani od I- IV razreda da JU “ Dom učenika “ Trebinje raspisuje konkurs za prijem učenika u Dom.

USLOVI:

Učenici koji prvi put podnose zahtjev za upis dužni su uz prijavu dostaviti sledeće dokumente:

1. Izvod iz matične knjige rođenih.
2. Uvjerenje o prebivalištu.
3. Potvrda o upisu u srednju školu.
4. Ovjerene kopije svjedočanstva od VI do IX razreda Osnovne škole za učenike koji su upisani u prvi razred srednje škole.
5. Ovjerena kopija svjedočanstva iz predhodnog razreda srednje škole za učenike koji su upisani u drugi, treći ili četvrti razred srednje škole.
6. Potvrda da je učenik osvojio jedno od prva tri mjesta na međunarodnim Olimpijadama , na kojima učenici iz Republike Srpske imaju pravo učešća / samo za učenike koji ispunjavaju ovaj uslov )
7. Ovjerena kućna lista.
8. Potvrda o školovanju / studiranju za članove domaćinstva na školovanju/ studiju, a za predškolsku djecu izvod iz matične knjige rođenih
9. Potvrda da se nezaposleni članovi domaćinstva nalaze na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
10. Uvjerenje nadležne poreske uprave za roditelje da se ne vode kao poreski obveznici po osnovu primanja , za roditelje koji su nezaposleni, a ne nalaze se na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
11. Prosjek prihoda za period januar – juni tekuće godine zaposlenih članova domaćinstva / poslednji ček od penzije.
12. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom pravu po osnovu člana domaćinstva porodice poginulog borca, sa visinom primanja po tom osnovu.
13. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom status djeteta ratnog vojnog invalida od I do VI kategorije, sa visinom primanja po tom osnovu.
14. Izvod iz matične knjige umrlih, za učenike bez jednog ili oba roditelja.
15. Dvije male fotografije.

Cijena ishrane i smještaja je 75,00 KM po učeniku mjesečno , dok za djecu palih boraca i ratnih vojnih invalida od I – V kategorije je smještaj i ishrana besplatan.

Napominjemo da smještajni kapaciteti , nakon izvršenog generalnog renoviranja svih prostorija doma, grijanja , restorana , kupatila u svakoj sobi učionica itd. odgovaraju savremenim standardima.

Molbe sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Konkursnoj komisiji Doma učenika u Trebinju, Vojvode Stepe Stepanovića bb .

Konkurs ostaje otvoren do popune kapaciteta Ustanove.

Za sve dodatne informacije obratiti se na telefone 059 240 - 984 i 059 240 - 983

Detaljnije...

Mali oglas

Izdajem jednoiposoban stan u Beogradu. Stan ima centralno grijanje, toplu vodu, telefon, klimu, kablovsku TV, veliku terasu i kompletno je opremljen novim namještajem i bijelom tehnikom. Plaćanje je mjesečno. Kontakt telefon 066 86 76 38.

Mali oglas

Prodaje se jednosoban stan u Trebinu na lokaciji Južni garadski izlaz kod benzinske pumpe na putu za Dubrovnik. Stan se nalazi na četvrtom spratu. Stan je moderno namještan te je moguća kupovina sa namještajem. Stan je okrenut na jugozapad sa balkonom. Od prostorija posjeduje hodnik, kupatilo, sobu, dnevnik boravak sa kuhinjom i trpezarijom te veliki balkon. Stan je urađen po narudžbi kupca sa modernom španskom keramikom i prvoklasnim parketom. Pogledaj raspored prostorija u stanu: www.trebinjedanas.com/content/stan

Kontakt telefon: 066348870; 065832260

-----------------------------------
Prodaje se stan u Starom Gradu u Trebinju. Stan se nalazi na prvom spratu.Od prostorija posjeduje dvije sobe, dnevni boravak i kuhinju sa trpezarijom i veliku terasu. Stan je orjentisan sjever jug. Stan je nedavno adaptiran. Balkon je orjentisan jug-zapad.

Kontakt telefon: 066348870

Mali oglas

Prodajem med vrhunskog kvaliteta. 100 % prirodan i zdrav. Tel: 065 205 539.

Trebinje

Mali oglas

EMA NAILS

GELIRANJE NOKTIJU (FRENCH GRATIS) – 10 KM
TRAJNI LAK (5 SLOJEVA GELA) – 10 KM
NADOGRADNJA NOKTIJU ( FRENCH GRATIS) – 15 KM
Pored perfekcije,nudimo vam kvalitet i trajnost!
Tel. 065 721 663

Mali oglas

Obavljamo po narudžbi usluge prženja ribe i ostale posne hrane. Cijena povoljna! Restoran Aleksina Međa! Kontakt telefon 065 627 674.

Mali oglas

Prodajem 2 parcele u Gorici (pašnjak površine 2 ara i 60 m2 i oranicu površine 5 ari 70 m2). Za detaljnije informacije obratiti se na tel: 059 280 214.

Vukajlija

Tor

U Nordijskoj mitologiji Bog groma i munje, u Srpskoj zaštitnik slavske jagnjetine.

Vic dana

Ljubav

Šta kaže sponzoruša za siromašnog dečka koji se zaljubio u nju?
- Voli me, ali nema novaca da to i dokaže.