urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Domu penzionera medicinska pomagala

Domu penzionera medicinska pomagala

Dom penzionera u Trebinju dobio je humanitarnu pomoć, čija je vrijednost 68.000 franaka, u inventaru i medicinskim pomagalima koju je obezbijedio predsjednik humanitarne organizacije "Povlen" iz Ženeve Ranisav Savić.

Donacija se sastoji od invalidskih kreveta, kolica, hidromasažnih kada za nepokretne, te druge medicinske pomoći koja će biti od velike koristi ovoj ustanovi, jedinoj ovakve namjene na području Istočne Hercegovine.

"Ono što je trebinjskom Domu odavno bilo potrebno, stiglo je zahvaljujući ovoj humanitarnoj organizaciji koja još od 1992. godine pomaže ustanove i ljude na našim porostorima", istakla je direktor doma Dara Cvijetić i naglasila da Ranisav Savić već dugo godina sarađuje sa njima.

Ona je podsjetila da je u toku rekonstrukcija zgrade Doma penzionera, te dodala da će i ova donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta života korisnika usluga ove ustanove.

Dom penzionera Trebinje osnovan je 2005. godine sa inicijalnim sredstvima koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske. U Domu ima mjesta za 120 stanara i uvijek je popunjen, a važi za jednu od najuređenijih ustanova ovakvog tima u Srpskoj.

SRNA