urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Italijanski kantautor oduševio Trebinjce: Pjesme o ljudima i ljubavi uz gitaru

Italijanski kantautor oduševio Trebinjce: Pjesme o ljudima i ljubavi uz gitaru

 Italijanski kantautor Bob Korn večeras je u Kulturnom centru u Trebinju održao koncert na kome je pjevao o ljudima i ljubavi na akustičnoj gitari.

Iako je po nacionalnosti Italijan, njegove pjesme su na engleskom jeziku. 

"Moj engleski nije dobar, ali ljudi u Engleskoj i Americi razumiju suštinu onoga o čemu ja pjevam. Razumiju tu poetiku, iako, vjerovatno, ne misle na taj način", rekao je Korn, dodajući da njega i publiku spaja muzika, zbog čega razlika u mišljenju u tom slučaju i nije bitna. 

Kantautor, čije je pravo ime Ticijano Zgarbi, već duže od decenije aktivan je učesnik italijanske rok scene, iza sebe ima šest albuma i veliki broj koncerata širom i van Italije. 

Na večeri Boba Korna prikazan je i dokumentarni film "Nesposoban", u režiji Đulije Natalije Komito i Tomaza Kasinisa, čiji je ovaj muzičar glavni protagonista. 

 

Kroz Kornove pjesme i svjedočanstva, film oživljava kolektivnu dramu i ljudsku tragediju zajednice koja je preživjela zemljotres 2012. godine u malom mjestu Emilija Romanja i intimne promjene umjetnika i njegove muzike. 

Koncert su priredili organizacija "Slou fud Trebinje - Hercegovina", Kulturni centar i Grad Trebinje, u saradnji sa italijanskim udruženjem "Viaggiare i Balcani" koje se bavi održivim turizmom, te organizuje putovanja za turiste iz Italije u zemlje Balkana.

Blic.rs/SRNA