urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Turistička organizacija Trebinja na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu

Turistička organizacija Trebinja na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu

U Nišu je danas otvoren Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, na kome učestvuje 100 izlagača iz Srbije, Grčke i Republike Srpske.

Republiku Srpsku na 18. sajmu predstavljaju Turistička organizacije Republike Srpske /TORS/ i turističke organizacije gradova Banjaluke i Trebinja. 

"Za nas su sajmovi u Srbiji od velike važnosti jer 60 odsto turista dolazi iz te države", rekao je za Srnu Milorad Damjanović iz TORS-a. 

Dragana Minov iz Turističke organizacije Trebinja potvrđuje interesovanje gostiju iz Srbije za destinacije u Hercegovini i navodi da je to vidljivo po broju noćenja koja se iz godine u godinu povećavaju za oko 20 procenata. 

"Na sajmu u Nišu predstavljamo kompletnu turističku ponudu grada Trebinja", dodala je ona. 

U okviru sajamske ponude grada Trebinja posebno mjesto obezbijeđeno je za Muzej Hercegovine. Sekretar muzeja Slađana Delić kaže da su prvi put na sajmu, a da je cilj da turistima iz Srbije približe trebinjski Muzej. 

U Muzeju posjetioci mogu da vide osam stalnih postavki - arheološku, etnografsku, Dučićevu zbirku, memorijalnu izložbu slika Atanasija Popovića, gradsku kuću sa kraja 19. i početka 20. vijeka, kulturno-istorijski razvoj trebinjskog kraja od 10. do prve polovine 20. vijeka i dva legata slikarke Milene Šotre i vajara Radovana Ždrala pod nazivom "Kamenov svet". 
 

Na sajmu, uporedo sa ponudom turističkih aranžmana, posjetioci obilaze i Sajam vina i gastronomije, kao i Sajam suvenira i etno-stvaralaštva. 

Najavljeno je da će na sajmu biti promovisana dva najveća srpska festivala – Festival trubača u Guči i novosadski festival "Egzit". 

Niški sajam je, nakon Beogradskog, najpresprektivniji sajam u oblasti turizma u Srbiji. U naredna tri dana očekuje se da ga posjeti oko 5.000 ljudi.

Srna