Trebinje

TREBINJE danas

Poljoprivrednici sa Zubaca žele da brendiraju mrkvu i cveklu

| Dvadesetak polјoprivrednika sa Zubaca se udružilo i formirali udruženje “Selo u srcu”, kako bi unaprijedili proizvodnju i brendirali najpoznatije proizvode ovoga kraja – mrkvu i cveklu.
Oni su nedavno dobili i početna sredstva kako bi za početak na Tulima...

U Mostaru počinju "Šantićeve večeri poezije"

U Mostaru će sutra početi "Šantićeve večeri poezije", koje organizuju Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "...

Nebojša Vukanović: Ovi izbori su test inteligencije građana

Razgovarali smo sa Nebojšom Vukanovićem, prvim čovjekom Liste Za pravdu i red. Sam Vukanović je skupštinski kandidat i biće nosilac liste u Hercegovini i Izbornoj jedinici 9. Zašto je po njemu...

Trebinje
ERS - Konstantan rast proizvodnje

"Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ je od velikog gubitaša, kakva je bila do 2008. godine, postala preduzeće koje konstantno povećava proizvodnju električne energije i prihode, te postaje...

Gospojinski sabor

Nezaboravnu šetnju i pregled muzike i pjesme iz Srbije, Crne Gore i RS večeras su građanima Trebinja priredili članovi Gradskog kulturno umjetničkog društva“ Alat Svislajon“ i njihovi gosti u...

Trebinje Zeder
Promovisan roman „Samokolj“ Nebojše Rudana

U Galeriji Kulturnog centra večeras je promovisan roman „ Samokolj“, autora našeg sugrađanina Nebojše Rudana.
Samosvojnim literarnim tumačenjem čvorišnih mjesta srpske istorije – kako je...

Trebinjski plavobijeli "preplivali" Sutjesku

Fudbaleri Leotara pobjedili su danas na „Policama“ Sutjesku iz Foče rezultatom 2-1 u utakmici 6. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske.
Trebinjci su nadomak tri boda bili još nakon prvog...

VIDEO / Olujno nevrijeme u Trebinju

Trebinje je danas u popodnevnim časovima pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom. Za sada nema podataka o tome koliko je palo litara kiše po kvadratnom metru, ali video snimak...

Krunić: Slijede nove optužbe protiv Vučurevića

Budžet grada Trebinja se ne izvršava kako treba, niti je stabilan, a gradonačelniku Slavku Vučureviću je najbolje da podnese ostavku i time doprinese spasenju ovog grada, rekli su danas novinarima...

Drva najisplativija, struja i pelet najskuplji

Trebinje je jedan od gradova u Bosni i Hercegovini koji nemaju gradsku toplanu pa se građani za grijanje svake zime snalaze kako znaju i umiju. Prema temeljitom izračunu Trebinjaca, s ciljem,...

Tivat: Poginuo državljanin BiH

Državljanin Bosne i Hercegovine poginuo je danas u Tivtu kada ga je oko 18.15 minuta pregazila radna mašina, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.
Nezvanično saznajemo da je riječ o M.B. (...

Tajna „zavalskih ptica“: Da li je Miroslavljevo jevanđelje nastalo na području Trebinja?

Klјuč je u podudarnosti motiva – onih uklesanih u kamenu i sličnih iscrtanih u jevanđelјu, pojašnjava nam kustos Jelena Pujić. „Prvenstveno je sličnost u načinu rada – kako su te ptice u kamenu...

Mali oglas

Trebinje


KONKURS

Obavještavaju se učenici srednjih škola, koji će u toku školske 2014/2015 godine, biti upisani od I- IV razreda da JU “ Dom učenika “ Trebinje raspisuje konkurs za prijem učenika u Dom.

USLOVI:

Učenici koji prvi put podnose zahtjev za upis dužni su uz prijavu dostaviti sledeće dokumente:

1. Izvod iz matične knjige rođenih.
2. Uvjerenje o prebivalištu.
3. Potvrda o upisu u srednju školu.
4. Ovjerene kopije svjedočanstva od VI do IX razreda Osnovne škole za učenike koji su upisani u prvi razred srednje škole.
5. Ovjerena kopija svjedočanstva iz predhodnog razreda srednje škole za učenike koji su upisani u drugi, treći ili četvrti razred srednje škole.
6. Potvrda da je učenik osvojio jedno od prva tri mjesta na međunarodnim Olimpijadama , na kojima učenici iz Republike Srpske imaju pravo učešća / samo za učenike koji ispunjavaju ovaj uslov )
7. Ovjerena kućna lista.
8. Potvrda o školovanju / studiranju za članove domaćinstva na školovanju/ studiju, a za predškolsku djecu izvod iz matične knjige rođenih
9. Potvrda da se nezaposleni članovi domaćinstva nalaze na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
10. Uvjerenje nadležne poreske uprave za roditelje da se ne vode kao poreski obveznici po osnovu primanja , za roditelje koji su nezaposleni, a ne nalaze se na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
11. Prosjek prihoda za period januar – juni tekuće godine zaposlenih članova domaćinstva / poslednji ček od penzije.
12. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom pravu po osnovu člana domaćinstva porodice poginulog borca, sa visinom primanja po tom osnovu.
13. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom status djeteta ratnog vojnog invalida od I do VI kategorije, sa visinom primanja po tom osnovu.
14. Izvod iz matične knjige umrlih, za učenike bez jednog ili oba roditelja.
15. Dvije male fotografije.

Cijena ishrane i smještaja je 75,00 KM po učeniku mjesečno , dok za djecu palih boraca i ratnih vojnih invalida od I – V kategorije je smještaj i ishrana besplatan.

Napominjemo da smještajni kapaciteti , nakon izvršenog generalnog renoviranja svih prostorija doma, grijanja , restorana , kupatila u svakoj sobi učionica itd. odgovaraju savremenim standardima.

Molbe sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Konkursnoj komisiji Doma učenika u Trebinju, Vojvode Stepe Stepanovića bb .

Konkurs ostaje otvoren do popune kapaciteta Ustanove.

Za sve dodatne informacije obratiti se na telefone 059 240 - 984 i 059 240 - 983

Detaljnije...

Mali oglas

Izdajem jednoiposoban stan u Beogradu. Stan ima centralno grijanje, toplu vodu, telefon, klimu, kablovsku TV, veliku terasu i kompletno je opremljen novim namještajem i bijelom tehnikom. Plaćanje je mjesečno. Kontakt telefon 066 86 76 38.

Mali oglas

Prodaje se jednosoban stan u Trebinu na lokaciji Južni garadski izlaz kod benzinske pumpe na putu za Dubrovnik. Stan se nalazi na četvrtom spratu. Stan je moderno namještan te je moguća kupovina sa namještajem. Stan je okrenut na jugozapad sa balkonom. Od prostorija posjeduje hodnik, kupatilo, sobu, dnevnik boravak sa kuhinjom i trpezarijom te veliki balkon. Stan je urađen po narudžbi kupca sa modernom španskom keramikom i prvoklasnim parketom. Pogledaj raspored prostorija u stanu: www.trebinjedanas.com/content/stan

Kontakt telefon: 066348870; 065832260

-----------------------------------
Prodaje se stan u Starom Gradu u Trebinju. Stan se nalazi na prvom spratu.Od prostorija posjeduje dvije sobe, dnevni boravak i kuhinju sa trpezarijom i veliku terasu. Stan je orjentisan sjever jug. Stan je nedavno adaptiran. Balkon je orjentisan jug-zapad.

Kontakt telefon: 066348870

Mali oglas

Prodajem med vrhunskog kvaliteta. 100 % prirodan i zdrav. Tel: 065 205 539.

Trebinje

Mali oglas

EMA NAILS

GELIRANJE NOKTIJU (FRENCH GRATIS) – 10 KM
TRAJNI LAK (5 SLOJEVA GELA) – 10 KM
NADOGRADNJA NOKTIJU ( FRENCH GRATIS) – 15 KM
Pored perfekcije,nudimo vam kvalitet i trajnost!
Tel. 065 721 663

Mali oglas

Obavljamo po narudžbi usluge prženja ribe i ostale posne hrane. Cijena povoljna! Restoran Aleksina Međa! Kontakt telefon 065 627 674.

Mali oglas

Prodajem 2 parcele u Gorici (pašnjak površine 2 ara i 60 m2 i oranicu površine 5 ari 70 m2). Za detaljnije informacije obratiti se na tel: 059 280 214.

Vukajlija

Džeki - Ciganska poslovna pratnja

Kerče koje trči za špediterom punim starog gvožđa.

Vic dana

Komunikacija sa starima

- Baba moram da ti priznam nešto.
- Kaži, srećo bakina, šta je bilo?
- Drogiram se.
- Ma idi bre dete u tri lepe, ja mislila ti gladan.