TREBINJE danas

Obilježen Dan nestalih lica u Nevesinju

Kod Spomen-obilježja boraca Hercegovine u Nevesinju danas je povodom Dana poginulih i nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu služen parastos poginulim i nestalim borcima.

Na području Hercegovine u proteklom ratu nestalo je 431 lice srpske nacionalnosti i...

Kiša "oprala" gradsku vrevu iz centra grada

Gradska vreva na koju smo bili navikli u avgustovskim danima, polako je utihnula, a kišno vrijeme proteklih dana dodatno je „ispraznilo“ uži centar grada. I dok nekima prija što je grad miran i...

Obnova simbola Mostara

Zahvaljujući donaciji dvojice Srba koji su nekada živeli u Mostaru i koji su hteli da ostanu anonimni, nastavljeni su radovi na postavljanju stubova Sabornog hrama Svete trojice u Mostaru.

...

Trebinje
Pola trebinjske Skupštine želi u poslanike u NS RS

Na kandidatskim listama za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nalazi se čak deset odbornika u trenutnom sazivu trebinjskog parlamenta.
Među njima je i...

U Trebinju održan prošireni Kolegij ministra

Ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić održao je danas, 13.septembra, u Centru javne bezbjednosti Trebinje, prošireni Kolegij na kome je analiziran izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih...

Trebinje Zeder
U Hercegovini stabilna situacija nakon obilnih padavina

Na području hercegovačke regije je stabilno. Obilna kiša koja je padala juče i tokom noći, nije prouzrokovala veće probleme. Iz nekoliko podrumskih i pomoćnih objekata u blizini trebinjske...

Ćiro će opet povezivati Čapljinu, Trebinje i Dubrovnik

Obnova uskotračne željezničke pruge od Čapljine do Dubrovnika, odnosno Trebinja projekat je bitan za daljnji razvoj regije, složni su predstavnici grada Dubrovnika, te opština Ravno i Neum i Grada...

Potpuno opremljena fiskulturna dvorana

Vlada Republike Srpske i Ambasada Češke u BiH donirali su oko 30.000 KM za opremanje fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju čime su se, nakon 30 godina, stekli uslovi...

Saopštenje Liste za pravdu i red - Nebojša Vukanović

Saopštenje za javnost
- Poštovani građani Republike Srpske,
U skladu sa odredbama Izbornog zakona i pravilima Centralne izborne komisije BiH prva nestranačka lista na izborima u...

Obilna kiša pomutila izvorište, vodu prokuvavati i za vikend

Jaka i obilna kiša koja je pala u popodnevnim časovima prouzrokovala je blago zamućenje vode na izvorištu gradskog vodovoda.
Iz trebinjskog Vodovoda savjetuju potrošače da danas i tokom...

NDP upozorava na mogućnost zloupotreba nakon glasanja

Dvije najveće partije SNSD i SDS kupuju ili na druge načine obezbjeđuju mjesta u biračkim odborima, koja pripadaju drugim političkim subjektima, zbog čega NDP sumnja da se u izbornoj noći sprema...

Milić sa trebinjskim penzionerima: Penzijski sistem je stabilan

Visina doprinosa koji se uplaćuju u Fond PIO Republike Srpske nedovoljna je za bilo kakvo povećanje penzija u narednom periodu, ali je penzijski sistem stabilan, rekao je danas u Trebinju direktor...

Mali oglas

Trebinje


KONKURS

Obavještavaju se učenici srednjih škola, koji će u toku školske 2014/2015 godine, biti upisani od I- IV razreda da JU “ Dom učenika “ Trebinje raspisuje konkurs za prijem učenika u Dom.

USLOVI:

Učenici koji prvi put podnose zahtjev za upis dužni su uz prijavu dostaviti sledeće dokumente:

1. Izvod iz matične knjige rođenih.
2. Uvjerenje o prebivalištu.
3. Potvrda o upisu u srednju školu.
4. Ovjerene kopije svjedočanstva od VI do IX razreda Osnovne škole za učenike koji su upisani u prvi razred srednje škole.
5. Ovjerena kopija svjedočanstva iz predhodnog razreda srednje škole za učenike koji su upisani u drugi, treći ili četvrti razred srednje škole.
6. Potvrda da je učenik osvojio jedno od prva tri mjesta na međunarodnim Olimpijadama , na kojima učenici iz Republike Srpske imaju pravo učešća / samo za učenike koji ispunjavaju ovaj uslov )
7. Ovjerena kućna lista.
8. Potvrda o školovanju / studiranju za članove domaćinstva na školovanju/ studiju, a za predškolsku djecu izvod iz matične knjige rođenih
9. Potvrda da se nezaposleni članovi domaćinstva nalaze na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
10. Uvjerenje nadležne poreske uprave za roditelje da se ne vode kao poreski obveznici po osnovu primanja , za roditelje koji su nezaposleni, a ne nalaze se na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
11. Prosjek prihoda za period januar – juni tekuće godine zaposlenih članova domaćinstva / poslednji ček od penzije.
12. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom pravu po osnovu člana domaćinstva porodice poginulog borca, sa visinom primanja po tom osnovu.
13. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom status djeteta ratnog vojnog invalida od I do VI kategorije, sa visinom primanja po tom osnovu.
14. Izvod iz matične knjige umrlih, za učenike bez jednog ili oba roditelja.
15. Dvije male fotografije.

Cijena ishrane i smještaja je 75,00 KM po učeniku mjesečno , dok za djecu palih boraca i ratnih vojnih invalida od I – V kategorije je smještaj i ishrana besplatan.

Napominjemo da smještajni kapaciteti , nakon izvršenog generalnog renoviranja svih prostorija doma, grijanja , restorana , kupatila u svakoj sobi učionica itd. odgovaraju savremenim standardima.

Molbe sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Konkursnoj komisiji Doma učenika u Trebinju, Vojvode Stepe Stepanovića bb .

Konkurs ostaje otvoren do popune kapaciteta Ustanove.

Za sve dodatne informacije obratiti se na telefone 059 240 - 984 i 059 240 - 983

Detaljnije...

Mali oglas

Izdajem jednoiposoban stan u Beogradu. Stan ima centralno grijanje, toplu vodu, telefon, klimu, kablovsku TV, veliku terasu i kompletno je opremljen novim namještajem i bijelom tehnikom. Plaćanje je mjesečno. Kontakt telefon 066 86 76 38.

Mali oglas

Prodaje se jednosoban stan u Trebinu na lokaciji Južni garadski izlaz kod benzinske pumpe na putu za Dubrovnik. Stan se nalazi na četvrtom spratu. Stan je moderno namještan te je moguća kupovina sa namještajem. Stan je okrenut na jugozapad sa balkonom. Od prostorija posjeduje hodnik, kupatilo, sobu, dnevnik boravak sa kuhinjom i trpezarijom te veliki balkon. Stan je urađen po narudžbi kupca sa modernom španskom keramikom i prvoklasnim parketom. Pogledaj raspored prostorija u stanu: www.trebinjedanas.com/content/stan

Kontakt telefon: 066348870; 065832260

-----------------------------------
Prodaje se stan u Starom Gradu u Trebinju. Stan se nalazi na prvom spratu.Od prostorija posjeduje dvije sobe, dnevni boravak i kuhinju sa trpezarijom i veliku terasu. Stan je orjentisan sjever jug. Stan je nedavno adaptiran. Balkon je orjentisan jug-zapad.

Kontakt telefon: 066348870

Mali oglas

Prodajem med vrhunskog kvaliteta. 100 % prirodan i zdrav. Tel: 065 205 539.

Trebinje

Mali oglas

EMA NAILS

GELIRANJE NOKTIJU (FRENCH GRATIS) – 10 KM
TRAJNI LAK (5 SLOJEVA GELA) – 10 KM
NADOGRADNJA NOKTIJU ( FRENCH GRATIS) – 15 KM
Pored perfekcije,nudimo vam kvalitet i trajnost!
Tel. 065 721 663

Mali oglas

Obavljamo po narudžbi usluge prženja ribe i ostale posne hrane. Cijena povoljna! Restoran Aleksina Međa! Kontakt telefon 065 627 674.

Mali oglas

Prodajem 2 parcele u Gorici (pašnjak površine 2 ara i 60 m2 i oranicu površine 5 ari 70 m2). Za detaljnije informacije obratiti se na tel: 059 280 214.

Vukajlija

Adrenalinski šok

Kada čačkaš nešto oko struje i u džepu ti zazvoni telefon uključen na vibraciju.

Vic dana

Kriza

Zbog teške ekonomske situacije odluči Fata uz Mujinu saglasnost da zaradi koju paru.
Već prvog dana kad je stigla kući donela je samo 50 evra.
Pita je snuždeno Muja:
●Je li, bolan Fato, nije bilo posla?
Fata odgovori:
●Ma, bilo je posla nego niko ne da više od dva evra.