.

Astralni nomadi i dalje jašu

12.11.2012. Trebinje - Mnogi će reći da je rano suditi i davati ocjene, ali ako se po jutru dan poznaje u Trebinju se ni nakon poslednjih lokalnih izbora neće dogoditi velike i dugo očekivane promjene.

Tek završene Dučićeve večeri poezije prava su prilika za detaljniju analizu na osnovu koje se može sklopiti mali mozaik.

Bivši načelnik Dobroslav Ćuk godinama je promovisao ideju o Trebinju kao gradu kulture kako bi opravdao ogromna sredstva koja su iz budžeta idvajana za "kulturu", a kulturne manifestacije poput Dučićevih večeri poezije bile su prava prilika za promociju takvih ideja.

Punih osam godina Dobroslav Ćuk je u svoje lično, i u ime opštine otvarao ovu manifestaciju čitajući napisane govore i uvijek ponavljao ustaljene patetične fraze poput "pjesnička gubernija", "večni astralni nomad", " knez pjesnika"...

Nakon njegovog odlaska mnogi su očekivali promjene, bar u protokolarnim obraćanjima novog gradonačelnika na kulturnim manifestacijama, ali do toga nije došlo.

I gospodin Slavko Vučurević na otvaranju ovogodišnjih Dučićevih večeri poezije gostima se obratio u svoje lično, i u ime grada Trebinja, a potom je pročitao napisani govor sa mnoštvom riječi iz ekavskog govornog područja, a među njima uši je zaparao i "večni astralni nomad".

Dobri poznavaoci prilika u Trebinju u ovom, kao i u prethodnom govoru koji je Slavko pročitao dan prije na otvaranju izložbe slika na Crkvini, mogu prepoznati rukopis dobro poznatog autora ili grupe skutonoša koja već decenijama piše govore i vrši pripreme gradskih otaca za manifestacije i javne nastupe.

Od novog gradonačelnika i nove vlasti svakako se očekivalo da će napraviti bar mali otklon od svojih prethodnika, i da će umjesto napisanih i većini građana nerazumljivih govora, sami smisliti nekoliko prigodnih rečenica i svečano otvoriti kulturne manifestacije.

Već sada se možemo zapitati da li su se to naše skutonoše već nametnule Slavku kao najbliži i najvjerniji saradnici, i da li će oni ponovo da vode glavnu riječ i presudno utiču na donošenje važnih odluka?

Osim čitanja govora, u oči pada i intenzivno druženje novog gradonačelnika sa hercegovačkim vladikom Grigorijem. Odmah nakon završetka izbora g-din Vučurević prvo je posjetio vladiku u Mostaru, a i gotovo na svim skupovima pojavljuje se u njegovom društvu. Svima je poznato da je vladika Grigorije imao veliki uticaj na rad prethodnog gradonačelnika Dobroslava Ćuka, a već sada se može naslutiti da bi vladika mogao imati sličan uticaj prilikom donošenja važnih odluka i kod novog gradonačelnika. Sasvim je prirodno da vladika i gradonačelnik najvećeg grada u Hercegovini tijesno sarađuju, da gradonačelnik razmjenjuje mišljenja sa vladikom, traži savjete, ali mi živimo u sekularnoj državi i crkva bi trebalo da bude razdvojena od države!

Ko će i sa kim formirati vlast i skupštinsku većinu još uvijek je otvoreno pitanje, ali se može zaključiti da je način pregovora i sastavljanja većine u gradskoj Skupštini ostao isti kao i u prethodnom periodu.

Umjesto da se odbornici okupljaju oko određenog koncepta razvoja grada, kreiranja budžeta ili načina funkcionisanja lokalne adminsitracije, po svemu sudeći većina će se ponovo formirati na bazi zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca, i raspodjele vlasti i funkcija u lokalnim preduzećima.

Sve prethodne godine su pokazale da partijska kadrovska politika i polaganje računa partiji a ne građanima vodi u sunovrat, pa mnogi očekuju od nove vlasti da i na ovom polju napravi bar mali iskorak.

Da li će iskorak biti napravljen, ili će se sve nastaviti po starom sa ponekom novom osobom ostaje nam da vidimo. Ipak, čini nam se da će dobro poznata garnitura astralnih nomada, koja je Trebinje pretvorila u rijetko naseljenu pustinju, i dalje voditi glavnu riječ i ugodno jahati nad glavama osiromašenih i obespravljenih građana.

Nebojša Vukanović

Comments (30)

 • anon
  TNT

  Draga,vidim da si stvarno zaljubljena u Vukana,malo sam ljubomoran ali šta ćeš nije svako seksi boj,kako tvoja ljubav voli da kaže za sebe. Ako je čista predizborna kampanja lajati na sve što se kreće,a ne ljubi ga u gu.icu,onda se slažem sa tobom. I želim mu da uvijek bude moralni pobjednik. A što se tiče njegovog novinarstva,uglavnom najveći dio onoga što on napiše možeš saznati ispod platana,ali slažem se treba to i napisati. Tačno,nismo zajedno odrasli. A takva petlja se stvarno rijetko sreće,naročito kad se nađe ispred Batije.
  Ćao draga i piši,nemoj me razočarati da se ne javiš.

  Nov 13, 2012
 • anon
  Apolon

  Lijepo se voljeti, tako i treba! Treba da se volimo odavde, pa do Foče, i mnogo dalje! Možda je ta ljubav uzvraćena, i to je jako lijepo! Vukana svak voli, i on druge, on je pun ljubavi prema svemu, bez trunke mržnje u sebi, toliko harizmatičan i velikodušan, i treba da ga vole! Samo tebe žalim što tvoja sa tvojim zemnjakom, imenjakom, nikada neće biti uzvraćena! Razumijem te, imaš pravo da se ljutiš, samo ti voji izrazi ,,ne s..., jedi g.... i sl." nisu adekvatni za komentarisanje na ovom portalu! ,,Šljegli" ste oba u kasnim godinama sa Zubaca, pa sada tu glumite građane! Čovjek može otići sa sela, ali selo iz čovjeka nikada! Zato i postoje klizišta, pošla zemlja sa seljacima u grad!

  Nov 14, 2012
 • anon
  TNT

  Lepi,pobjednik je u opštini,a gubitnici su u jazbini:))). Obraza ti,ako ga imaš,đe se mi upoznasmo,pa tako sudiš o mom moralu i poštenju? Interesi? 4800 glasova bez interesa? Osim što je Vukan imao interes da se dobro uhljebi u gradsku fotelju,i još uvijek ima tu namjeru. Srećom po grad nije uspio!

  Nov 13, 2012
 • anon
  Apolon

  Doduše, nisu ti glasovi bez interesa, dobili smo 20. feninga, koje ćemo da čuvamo i da uduplamo do sljedećih Izbora, znači 2x4.800! Do tata smo spremni da živimo u mraku, izdržljivi smo mi, jer se borimo za dobrobit cijelog grada, da ovi lopovi više ne kradu! Na tvoj odgovor gdje smo se upoznali, odgovorit ću ti, upoznali smo se u MIX-u, trebalo mi da kupim zobi na nahranim ove izgladnjele konje!

  Nov 14, 2012
 • anon
  sir oliver

  MarkoA on Mon, 11/12/2012 - 21:32
  Marko nije mi jasno o kojem narodu bez hljeba pričaš? Jesu li to oni leziljebovići koje je u razne opštine vodovode i ostale firme ugurale partije pa bi im ja kao i prethodnih godina trebao zarađivati platu bolju od moje?Koliko to u navedenim firmama ima nekakvih stručnjaka ili ljudi koji zarade svoju platu?Na prste se mogu prebrojati i ne vidim zašto većina leziljebovića ne bi probala kako je to zaraditi platu na tržištu rada a u tu kategoriju očigledno i ti spadaš jer da ne spadaš znao bi da njihove plate neko krvavo zaradi a onda to vlast uzme i da onome ko ništa ne radi.
  Rajkana i TNT neću komentarisati jer očigledno piču po zadatku, i ono sami o sebi kažu više nego što ja mogu reći, samo vi djeco radite svoj posao.

  Nov 13, 2012
 • anon
  yoyo

  Slazem se s tobom, da bi dr Vasko bio najbolje rijesenje za Dom zdravlja. Covjek je pravi profesionalac. Ali reci mi molim te gdje je to Slavko blatio vladiku? Mozda ja nisam dobro pratio pa nas podsjeti. Ja mislim da oni svi prde u istu tikvu i da se vlast nije promjenila, samo neka personalna rijesenja. Zivi bili pa vidili!

  Nov 13, 2012
 • anon
  Apolon

  yoyo, kada je ostao bez fotelje u Fondu PIO, na svim medijima, kao gost, i konferencijama za štampu je blatio Vladiku, u skupštini kao odbornik, čak i u telefonskim razgovorima sa njim, pa mu se Vladika više nije javljao, kao što kaže Izvorni! Pa to zna cijeli grad! U ovoj predizbornoj kampanji se umirio, jasno iz kojih razloga! Slažem se sa tim zadnjim što si napisao, to je i moje mišljenje! TNT, nisi kompetentan da komentarišeš, suviše si prost i neobrazovan! Marko makar piše iz ljubavi, pa mu je za oprostiti! Znaš ti dobro, kako ti je bilo kada si upoznao svoju fočanku! Dok ti pišeš po direktivi, samo se bojim da će te izvarati,da nećeš dobiti obećani posao, već ćeš i dalje prerađivati stočnu hranu! Opasni ovi Zupčani, koliko se diče Vučurevićem, samo ne razumijem zbog čega!Obećao im posao, samo ih nema gdje zaposliti toliko koliko je izobećavao! Razumijem ono njegovo selo, jer ih je sve nezasluženo penzionisao! Pištaljku ćeš ti vrlo brzo upotrijebiti! Za Olivera! Olivere, prethodni su takođe bili nikakvi, ali mislim da će ovaj biti još gori! Nije to teško procjeniti na osnovu njegovog dugogodišnjeg radnog iskustva, i svih prevara koje je napravio! Sada, kada ima još veće mogućnosti za to, jasno je šta se može očekivati! 

  Nov 14, 2012
 • anon
  jrycr2mr

  Meni se cini, TNT, da si ti taj koji je zaljubljen u Vukana!? Ti si taj koji ga stalno ovdje proziva i na svaki komenter o Vukanu ti napises dva-tri. Ako nije iz ljubavi, ne znam zbog cega je!? Ne vjerujem da si placenik, jer si previse inteligentan, a rezim za dousnike ne uzima takve, nego glupe. Al' ako je ljubav stvarno u pitanju, onda mi te zao, sto je i sto ce ostati neuzvracena.

  Nov 14, 2012
 • anon
  Apolon

  Nije iz ljubavi već iz ljubomore! Rado bi bio na njegovom mjestu da može! Vidiš da je još ljubomoran i na Vukanov fizički izgled! Kakva pamet kod TNT, nema je. Piše nebuloze po portalu, nesposoban je za sve, jedino mu dobro ide prerada i prodaja stočne hrane! Kao i svoj zemljak nije davno došao sa sela, pa se ne zna ponašati u gradu! Vidiš da čovjek samo mlati gluposti! Hoće da dokaže da je Vučurević pošteniji od Vukana, definitivno ne koristi mogak, već je zaluđenik Slavka Vučurevića! Koliko mu je isprao mozak! Takvi su ti uvijek gladnih oči, nego ima zobi pa neka se prije komentarisanja dobro najede, kažu da poboljšava mentalne sposobnosti!

  Nov 15, 2012
 • anon
  TNT

  Zašto moji komentari na komentare o Vukanu? Zbog toga što me iritiraju ti hvalospjevi na njegov račun,nezasluženi naravno,puno me podsjeća na neko prošlo vrijeme,Bokićku,Dodika...

  Nov 16, 2012
 • anon
  Apolon

  Poređenje ti je za Oskara! Hahahaha! Sve pohvale na Vukana su zaslužene, i ne možeš ga porediti sa gore navedenim, nemaju ništa zajedničko! Kako te nije sramota da tako pišeš! Nama dosadiše više tvoje pohvale Vučurevića, prostačke i nerealne, upravo kakav je i on! Ti si kopija svoga imenjaka, i očigledno pišeš po direktivi! Pitaj Vučurevića za Dodika, dugo je bio sa njim u koaliciji, obzirom na to vjerovatno da imaju dosta zajedničkog! Mi pišemo ono što mislimo, a što tebe iritira to je tvoj problem! Iritira i nas da nam gradonačelnik bude nepismena seljačina, koja se nakrala od naroda, i sada bi da vodi brigu o narodu! Stvarno nema smisla! Na Vukana nemaš ništa loše da kažeš, nema nijedne mrlje! Možete samo da štampate one bljuvotine od letaka, i da izmišljate laži! Mi hvalimo poštenog čovjeka, a ti lopova i manipulatora! Za tebe je prerada stočne hrane, a ne komentarisanje o politici!

  Nov 17, 2012
 • anon
  Apolon

  Svi ti ,,hvalospjevi" o Vukanu su zaslušeni! Ti nemaš obraza, ako ga možeš porediti sa gore navedenim! On nema nikakve mrlje u svojo prošlosri, za razliku od ostalih! To odgovara svakom poštenom građaninu Trebinja, koji želi dobrobit svom gradu, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadao. Dok se ostali bore isključivo za svoje lične interese, on se borio za sve građane Trebinja! Pa što mu se onda Slavko Vučurević i Dobroslav Ćuk nisu smjeli pojaviti na TV duelima? Nisu zato što ima sve argumente i dokaze o njihovim prljavim radnjama! Ne razumijem osobe koje su glasale za praznu stolicu!

  Nov 17, 2012
 • anon
  TNT

  Zar ja nisam bradonja?A baš sam se ufur'o da jesam.
  I sada sam neko drugi! Nije fer tako me grubo spustiti na zemlju!!!

  I DEFINITIVNO SAM KOMPETENTAN DA KOMENTARIŠEM S OBZIROM DA SAM TREBINJAC PO ROĐENJU, A I TO ŠTO SAM SVOJE NEJLJEPŠE GODINE PROVEO U ODBRANI TREBINJA MI DAJE PRAVO NA TO!
  A posao,tačno,Slavko mi je obećao da ću da mu budem savjetnik i tako to... Znaš i govore ću da mu pišem. Da li ti je sada lakše kad znaš istinu?

  I za kraj jedna divna pjesma iz naše mladosti:
  http://www.youtube.com/watch?v=Kx0QZCOJpac

  Ahaaaa...Šta misliš? Ne bi ni tužna bolje ubola...

  Nov 14, 2012
 • anon
  TNT

  Baš sam se bio ufur'o u ulogu bradonje,a ti me baš grubo spusti na zemlju,sad sam opet neko drugi.

  Nisam kompetetan da komentarišem? O,da,jesam i te kako! Prvo rođeni sam Trebinjac,a drugo najljepše godine života sam proveo u odbrani ovog grada!

  Otkud tolika averzija prema Vučureviću? Koliko znam nekad ste igrali u istom kolu...

  P.S.Pazi kako voziš!

  Nov 16, 2012
 • anon
  rajkan

  Ovo je čista Nebojšina osveta što nije pobijedio na izborima! Pa Slavko nije još ni zasjeo, a Nebojša već ZNA da neće biti promjena! Ako ne bude promjena, ponovo pištaljke!

  Nov 13, 2012
 • anon
  TNT

  Možda je poslije izbora postao vidovit? Jbg kasno...

  Nov 13, 2012
 • anon
  Apolon

  Kakva viovitost? Čista logika, obzirom kakve je sve pronevjere napravio u svom dugogodišnjem radu, ne treba neka pamet da bi se došlo do takvog zaključka! Sada ima mnogo veće mogućnosti da krade! Pišite vi po direktivi, samo da vas bar dobro plaćaju za to!
  Uključi mozak! Skinuli lopova gospodina, doveli lopova seljaka, pored poštenog kandidata ČISTIH RUKU. Bog nam dade, đavo ne dade!

  Nov 14, 2012
 • anon
  Apolon

  Naprijed suncokreti, okrećite se i dalje kako se vlast mijenja!
  Mi pošteni građani Trebinja ostajemo uz Vukana, da se borimo, da spriječimo ovaj lopovluk, da donesemo dobrobit Trebinju, i svim poštenim građanima, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali! Dosta je više revanšizma,mi ne planiramo nikom da se revanširamo! Koristiš li ti ikako taj svoj mozak? Da koristiš, jasno bi ti bilo da se sve to lomi po nedužnom narodu, svi oni se samo rotiraju, iz fotelje u fotelju! Obzirom koliki je budžet opštine Trebinje, ništa se nije uradilo za grad samo se započinju raditi neke gluposti, pred Izbore, nastave se malo pred sljedeće, nikakve koristi, samo peru novac, koji završava u džepovima tih lopova, a sve po leđima, nas običnih građana! Svi smo mi pred Bogom isti, a trebali bi biti i pred Zakonom, ali nažalost nije tako! Kao što sam i napisao poznavajući dugogodišnji Vučurevićev rad i njegove prevare, ništa se na bolje neće promijeniti! Šta je Vučurević radio dok smo se mi borili na frontu, prao pare preko svoje kafančine Orač, i on se sada naša da priča o borcima i porodicama poginulih, o socijalnoj pravdi! Šta to bješe socijalna pravda, da li on uopšte zna šta to znači?

  Nov 14, 2012
 • anon
  Trebinjeoffline

  Nisam imao namjeru bilo šta više da komentarišem na ovom portalu nakon izbora ali izjave pojedinih su me natjerale.
  Mislim da svi oni koji na ovom portalu podržavaju Vukana treba ipak da povedu malo računa o dobrom ukusu,naime bilo kakavu pa i najmanju kritiku na račun Vukana oni dočekuju na "nož" ili kao "dežurni operativci" moraju odmah da je demantuju,mislim da se postiže kontra efekat.Niko nije savršen,pa ni Vukan.
  Znam o Vukanu lijepe stvari ali i manje lijepe.
  Da se podsjetimo,
  ja sam u početku predlagao da se glasa za Slavka i SDS,ali
  nakon Slavkovog kukavičkog izbjegavanja TV duela riješio sam da podržim Vukana i naravno SDS,i sve do zadnjeg dana predizborne kampanje uvijek pozivao glasače da glasaju za Vukana i SDS.
  Napadati bilo koga ko nema isto mišljenje (kao što rade ovi "dežurni") vodi jednoumlju.
  Slavkova retorika,iskreno govoreći je skromna i sastavljena većinom od "uličnog žargona" ali mislim da za gradonačelnika je to manje bitno,mislim da je bitno imati smisao za organizovanje službi u opštini.Uostalom ima ko će da piše govor (pa i Obami pišu govor).
  Od prvih ljudi (Adama i Eve) pa do danas postoji osnovna podjela svih nas,a to je da li vjeruješ ili ne vjeruješ.
  Kratko o licemjerstvu SNSD-a,SP-a,DNS-a i sličnih stranaka,koje su po definiciji lijevo orijentisane političke stranke i sve do jedne su članovi svjetske organizacije koja se zove INTERNACIONALA,politička organizacija zasnovana na idejama Ničea,Engelsa,Marksa ("Bog je mrtav....),a nama će da se kunu u Boga i svoje poštenje,koje licemjerstvo!Svi znamo da lijevo orijentisane stranke koje su još i nacionalno orijetnisane iz istorije nazivaju se fašističke
  (nacional-socijalistička).
  Zato volim SDS,koji se trudi sa sačuva naš narod i tradiciju našeg naroda,pa SDS je način života,vjerovanje u Gospoda Boga,strah od grijeha (znam da ima pojedinaca koji su zalutali u trebinjski SDS ,Grubač,Sveto,Boro,i sl)ali su oni manjina i polako ali sigurno nestaju sa političke scene Trebinja.
  Ma možete čupati kose koliko hoćete ali mi smo stvorili Republiku Srpsku.
  Ja vjerujem u Gospoda Boga,ja vjerujem da ima u Trebinju dobrih i poštenih ljudi ,ja vjerujem da će doći na vlast kad -tad,ja vjerujem da će (po načelima Starog zavjeta oko za oko) vratiti ovoj crvenoj bagri,ja vjerujem da će Vukan i SDS da se odgovore(sada se vidi po glasovima da su imali pobjedu i na ovim izborima),ja vjerujem u konačnu pobjedu!
  JA VJERUJEM DA ĆE NESTATI OVI ŠTO NE VJERUJU!

  PS
  Izvinjavam se na malo dužem komentaru ali samo sam u najmanjim crtama naveo neke misli,za koje bi bilo potrebno čitav dan,mjesec a možda i život da bi se obrazložili.

  Nov 15, 2012
 • anon
  Apolon

  MA DAJ NE MLATI. MI SAMO GOVORIMO DA JE VUKAN BIO NAJBOLJI KANDIDAT, NAJPOŠTENIJI...A POGLEDAJ SEBE, TI TAJ SVOJ SDS IDEALIZUJEŠ, SDS KOJI NAS JE UVEO U RAT, RATOVAO I GINUO OBIČAN NAROD, A OVI NA FUNKCIJAMA ČUVALI DUPE, I SVOJE SINOVE SLALI IZ TREBINJA DOK SU DRUGI GINULI. PRIČA TI NEMA VEZE SA ŽIVOTOM. BRIŠI. DA SI PODRŽAO VUKANA NE BI OVAKO PISAO!

  Nov 15, 2012
 • anon
  sir oliver

  Mora da umjesto obraza imaš đon debeo pola metra kad sve ovo možeš da potpišeš.Prvo si navijao za SLavka i SDS a poslije si za Vukana i SDS, za Slavka si smislio nekakve razloge koji su bar 10 puta manje bitni og grijehova SDS,neke je naveo više puta komentator vuk1 a tu su i fabrika autoprevoz novoteks itd tako da je SDS zaslužio da se ubuduće spominje samo zajedno sa Brankovićima i da im se kolektivno zabrani ulazak u opštinu a kamo li da vrše vlast.
  Pošteni dio SDS? Koji su to bogati pobroj ih jednom ili više ne s..i.
  SDS kao i SNSD čuva samo svoju guzicu i ono što su pokrali a za narod ih zaboli vršnjak a o kulturi i tradiciji koju oni čuvaju neću pisati jer mi se povraća i od njih i od njihove kulture i tradicije.

  Nov 15, 2012
 • anon
  Trebinjeoffline

  Možda žališ za bratstvom i jedinstvom Apolone (BRATSKI su nas uništavali i bili su JEDINSTVENI u mržnji prema nama).
  SDS te uveo u rat,pa samo malo više pročitaj od horoskopa u novinama i biće ti jasno.
  Ali baš u predhodnom komentaru sam naglasio način komunikacije tvoje i tvojih istomišljenika, kako reče ti "BRIŠI",ali nije to strašno,strašno je što se Vukan ne distancira od ovakvih ispada kao što ih ti praviš.
  Malo proanaliziraj rezultate izbora pa ćeš doći do zaključka da je oko 1000 glasova Vukanu stiglo od SDS-a,ali gadim se sebi što komentarišem tvoje gluposti.
  Žalosno je što ne shvataš da se u tom ratu i poslije njega bolje u ovom Trebinju živjelo sa 10KM mjesečno nego danas(ljudi bili zadovoljniji),a sve moguće pobegulje danas su sa SNSD-om uzjahali sve nas.
  Nije me stid što sam 4 godine proveo u ratu,ja se ponosim činjenicom da sam pa makar malo doprinijeo stvaranju nečega što će u budućnosti biti srpska država.
  Nema veze ti i dalje nastavi po svome Apolone.

  Nov 15, 2012
 • anon
  Apolon

  Ti si to sam rekao, rečenicom da je SDS stvorio Republiku Srpsku!
  Mada ne mislim da je tako, stvorili smo je mi koji smo se borili!
  Slušaj ti nešto, horoskop je dobar, ti izgleda gledaš samo crtane filmove i naučnu fantastiku! Daj se malo vrati u realnost! SDS je podržao Slavka Vučurevića, a što je dio članova koji žele dobrobit ovom gradu glasalo za Vukana, nije glasalo po partijskoj dužnosti! Takvih nije bilo samo iz SDS-a, već članova svih partija koji misle svojom glavom! Takođe sam bio u ratu, ali se nikako ne ponosim sa tim! Smatram da je bolje da ga nije ni bilo! Ja se tebi gadim, drago mi je, jer se i meni gade takvi kao ti, koji se ponose i hvale ratovanjem! Da si ti ratovao, i izgubio bliske osobe kao ja, ne bi tako razmišljao! Ubijanje ljudi, bez obzira na vjeru, naciju, boju kože, je tako jadno! Pošto se gadimo jedno drugom, nemoj više komentarisati moje objaave! Ja tvoje neću, to mi je ispod nivoa, komntarisati sa ljudima koji fantaziraju i idealizuju svoje! Daj upotrijebi malo taj svoj mozak!
  SDS, SDS, poistovjećuješ ga sa Bogom!

  Nov 15, 2012
 • anon
  Trebinjeoffline

  Ponosim se što sam stao na kamen,čuku,bajtu ove naše Republike Srpske i dao mali skromni doprinos u odbrani moje porodice,prijatelja,komšija,sugrađana ili jednostavnije rečeno našeg naroda.
  Nažalost ni iz moje porodice nisu svi izašli živi iz ovog rata ali nisam nikada imao namjeru da taj podatak iznosim javno,to je moja,tvoja i svih nas lična tragedija.
  Žao mi je zbog svih žrtava,i mala opaska ,90-tih godina prvo su nastali SDA i HDZ a kao odgovor našeg naroda je nastao SDS,tako da je neumjesna priča da nas je SDS uveo u rat.
  Sa BOGOM nikog i ništa ne poistovjećujem,Bog je jedan.
  Ali smatram da je SDS nakon 50 godina komunizma prvi javno počeo da oživljava
  naš nacionalni indentitet a da se zbog toga mi ne osjećamo da vrijeđamo druge nacije.
  Bez daljih komentara između mene i tebe.
  Želim ti svu sreću.

  Nov 15, 2012
 • anon
  Apolon

  Tebi još jedan kraći komentar! O ratu neću, znamo svi njegov cilj, koji nije uspio! Nije mi za javno iznošenje! Ti ne da si nacionalista, već šovinista, i sva ta tvoja priča je teški fanatizam! Da, SDS oživljava naš nacionalni identitet lažnim priča koje su koristi da skrenu javnosti pažnju od svog lopovluka i kriminala! Uništili su destine preduzeća u Trebinju, a uništavaju i danas, iako nisu na vlasti, primjer Novoteks! Oživljavanje nacionalnog identite vjerovatno smatraš i liste za eliminaciju, običnih trebinjskih momaka srpske nacionalnosti, samo zato što su previše znali! Ma čudo je taj tvoj SDS, a svojim komentarima pokazuješ kakav ti je karakter, nisi glasao po partijskoj dužnosti, partije koju idealizuješ! Pitam se samo ko pogriješi, ti ili oni! Ti obraza nemaš! Pozdrav!

  Nov 16, 2012
 • anon
  Trebinjeoffline

  Stvarno demonstriraš dosljednost u vulgarnim komentarima,ali ja nisam bio u dilu sa Šarabom,ti si ili vi ste,a on sada pokazuje pravo lice,ja sam znao i prije,
  sad ti meni reci Olivere kada ste zajedno javno nastupali a ja komentarisao da je to samo da se opoziciji oduzmu glasovi,ko je u pravu.
  Aha,misliš hoće Šaraba treći blok,koji blok,hahaha da pokuša da unovči što više sebe.
  Nisam ja vezao zastave sa njim,ti si.
  Ja sam priznao javno da sam pogriješio (na ovom portalu se i izvinuo) u vezi sa podrškom Slavku,i to bar dvadeset dana prije izbora i nemam problem da priznam kada pogriješim,za razliku od tebe.
  O Brankoviću,malo više se raspitaj,pa Vukan je završio istoriju,pitaj ga,vidićeš da opet griješiš.
  Ako misliš da istorija našeg naroda počinje sa tobom,opet griješiš,ja se ponosim istorijom mog naroda,bilo je i grešaka,ali bilo je i genijalnih stvari.
  Ko pljuje po svojoj istoriji jadna mu je budućnost.
  O poštenim ,pa evo pošten je Šaraba,Ćebadžija i slični koji se brate pošteno bore da što više unovče svoju prodaju,a ti,Vukan i oni ste zajedno držali govore i jedni druge podržavali i hvalili.

  Nov 15, 2012
 • anon
  dalvin

  Kad ce te prestat mlatit praznu slamu,izbori su zavrseni kako su zavrseni ,glaso narod kako je glaso i rezultat imamo i volju naroda moramo postovat pa nam se svidjela ili ne.Imat cemo vremena kritikovat novu vlast ali sad im dajmo sansu da pokazu sta mogu i znaju.Ne vjerujem da mogu bit gori od onih koje su zamjenili pa mi je svejedno.

  Nov 17, 2012
 • anon
  Hanuma_od_Skandala

  Koliko upratih, na ovom portalu najviše komentara ima na članke koje potpisuje naš Vukan. Ili se varam?

  Nov 17, 2012
 • anon
  jrycr2mr

  Ne varas se. NAS VUKAN je toliko popularan da se o njemu neprestano komentarise, a najvise komentarisu njegovi politicki neistomisljenici. Doduse rekord sa komenterima drzi tekst kako je Slavko brisa'o pod sa Minovom po Ubla tursu. Bilo je 3 starnice komentera. Bilo bi i vise da Admin nije zakljucao topic, jer se diskusija poprilicno udaljila od teme.

  Nov 18, 2012
 • anon
  Hanuma_od_Skandala

  Sreća, pa ja ne spadam u političke neistomišljenike. Hehehe....

  Nov 18, 2012

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije TREBINJE danas

JOŠ VIJESTI