urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Plivački maraton “Srđan i Maksim” u Trebinju

Plivački maraton “Srđan i Maksim” u Trebinju

Miting Trebinje13.06.2009. Trebinje - U organizaciji Plivačkog kluba “Leotar” iz Trebinja na Olimpijskom bazenu u Trebinju danas je svečano otvoren dvodnevni plivački miting “Srđan i Maksim”. Miting slavi mali jubilej jer se održava po peti put, a osnovan je u čast Srđana Aleksića i Maksima Vidačića, dvojice plivača “Leotara” koji su poginuli u poslednjem Otadžbinskom ratu.

Na takmičenju će nastupiti više od 180 plivača iz plivačkih klubova “Jadran” iz Herceg Novog, “Budvanska rivijera” iz Budve, “Čigota” sa Zlatibora, “Delfin” Laktaši, “Mladost” Banja Luka, “11 april” iz Beograda, “Mladost” iz Lučana, “Napredak” iz Kruševca, “Velež” iz Mostara i domaćina Leotara.

Plivački miting Trebinje“Jako sam zahvalan plivačkom klubu Leotar što već evo po peti put organizuju plivački miting u čast ove dvojice rano nastradalih mladića. Srđan mi je bio sin, a Maksim sestrić, tako da ja sa posebnim emocijama svo ovo proživljavam”, kaže Rade Aleksić, bivši plivač “Leotara” i otac Srđana Aleksića.

“Svake godine na ovom mitingu učestvuje sve veći broj takmičara, i tu će nastupiti i neka poznata imena iz svijeta plivanja. Najznačajnijom trkom, memorijalnom trkom na sto metara prsno, disciplinom u kojoj je pokojni Srđan Aleksić bio prvak Bosne i Hercegovine, sutra ćemo završiti takmičenje, a pokrovitelj manifestacije opština Trebinje obezbjediće nagrade za pobjednika ove trke, a takmičari će osvojiti i FINA bodove," rekao je Veljko Piljević,trener Plivačkog kluba “Leotar”.

Plivački miting u Trebinju otvorio je načelnik opštine Dobroslav Ćuk, a takmičenje će biti završeno u nedelju kada će se znati i pobjednici mitinga.

Dan / Nebojša Vukanović