urednik.trebinjedanas@gmail.com+387 66 416 300

Dom penzionera proširuje kapacitete

Dom penzionera proširuje kapacitete

Dom penzionera proširuje kapaciteteTREBINJE, 19.APRILA Ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Petar Đokić istakao je u Trebinju da je zbog velikog broja zainteresovanih budućih korisnika i poboljšanja kvaliteta života sadašnjih stanara, potrebno obezbijediti finasijska sredstva za proširenje kapaciteta

i rekonstrukciju ove ustanove u vrijednosti od milion i 200 hiljada maraka.

„Ministarstvo u potpunosti podržava ovaj projekat, a Vlada RS će u narednom periodu procijeniti na koji način ćemo obezbijediti sredstva , kako bi se investicija realizovala u toku ove godine“, dodao je Đokić, nakon razgovora sa direktorom Doma penzionera Darom Cvijetić.

Đokić je istakao da je trebinjski Dom penzionera jedna od najbolje organizovanih ustanova ove vrste u Republici Srpskoj i da je, kako je naveo, veoma vidljiv visok stepen brige i njege koju osoblje pruža korisnicima.

Dom penzionera proširuje kapacitete

On je pojasnio da bi se novim ulaganjima mogla uraditi sanacija i rekonstrukcija ovog kompleksa, ali i adaptacija novih prostorija i proširenje kapaciteta, a sve sa ciljem da se poboljša kvalitet života penzionera u ovoj ustanovi.

„Mi ćemo u Domu penzionera u Trebinju i dalje nastaviti da radimo planiranom dinamikom,a sigurni smo da ni u budućnosti kao ni do sada neće izostati podrška resornog ministarstva, što je potrvrđeno i današnjom posjetom ministra“, istakla je Cvijetićeva.

Ona je navela da se kapacitet postojeće zgrade Doma može proširiti za još 40 novih mjesta ističući da se uvijek traži mjesto više u ovoj ustanovi.

M.S.