redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Svijet

Hrvati i Srbin uhapšeni zbog milionske pljačke dragulja u Veneciji

Nakon višemjesečne intenzivne saradnje s italijanskom policijom (Polizia di Stato), juče je hrvatska policija uhapsila četvoricu hrvatskih državljana i danas jednog državljanina Srbije osumnjičenih za krađu nakita milionske vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palači pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

Rubrike: 

U Ženevi otkrivena spomen ploča Jovanu Dučiću

U Ženevi je svečano otkrivena spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u ovom gradu proveo sedam godina života.

Inicijativu za postavljanje ovog obilježja pokrenula je Ambasada Republike Srbije u Švajcarskoj, želeći da ostavi trajan spomen na vrijeme koje je slavni srpski pjesnik i diplomata proveo najprije na studijama u Ženevi, od 1899. do 1906. godine, a zatim i u svojstvu stalnog delegata Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca pri Društvu naroda, 1925. godine.

Rubrike: 

Indonezija: Srušio se avion u more sa 189 putnika

Avion indonežanske kompanije "Lajon er" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more svega nekoliko minuta nakon polijetanja iz Džakarte.

Indonežanska aviokompanije je saopštila da je potpuno nov avion, koji se uputio ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno djete i dvije bebe, kao i osam članova posade, prenosi AP.

Rubrike: 

Djevojka iz BiH ubijena u krvavom sukobu u Berlinu

Nakon poker-partije u jednom baru u Berlinu izbila je svađa između protivničkih igrača, koji su nasrnuli jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-palicama. Kada su počeli da pucaju, pogodili su 23-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja je kasnije preminula na Klinici Šarite, a jedan muškarac (39) teško je povrijeđen i odvezen u bolnicu.

"Kafe 63" u Aleji Princen više podsjeća na kockarnicu, nego na kafić i sastajalište je ljubitelja igara na automatima. Kako saznaje "Bild", u skrivenoj prostoriji bara ilegalno se igra poker.

Rubrike: 

Najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu je Srpkinja krivičnog dosijea

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca, piše današnji "Blic".

U tekstu u kojem otkriva njen životni put - od uspješne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do "zaštitnog lica" Srba na ukrajinskom ratištu, "Blic" navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

Rubrike: 

Umro čovjek koji je spriječio naciste da dođu do atomske bombe

Norvežanin, vođa operacije kojom su nacisti spriječeni da u Drugom svjetskom ratu proizvedu neophodne materijale za proizvodnju atomske bombe, preminuo je u 99. godini.

Joakim Renenberg je 1943. godine bio na čelu operacije sprovedene iza neprijateljskih linija u tada okupiranoj Norveškoj, tokom koje je nacističko postrojenje za proizvodnju deuterijuma (teške vode) dignuto u vazduh, navodi Rojters.

Rubrike: 

Polugola žena istrčala pred kolonu Donalda Trampa

11 Nov 2018

Žena golih grudi s natpisom "Femen" istrčala je u nedjelju na potpuno od prometa ispražnjenu parišku aveniju Champs-...

Hrvati i Srbin uhapšeni zbog milionske pljačke dragulja u Veneciji

08 Nov 2018

Nakon višemjesečne intenzivne saradnje s italijanskom policijom (Polizia di Stato), juče je hrvatska policija uhapsila...

U Ženevi otkrivena spomen ploča Jovanu Dučiću

06 Nov 2018

U Ženevi je svečano otkrivena spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u ovom...

Ivica Dačić: JOŠ JEDNA ZEMLJA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA

04 Nov 2018

Grenada je deveta zemlja koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, saopštili su ministri spoljnih poslova Srbje i...

Indonezija: Srušio se avion u more sa 189 putnika

29 Oct 2018

Avion indonežanske kompanije "Lajon er" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more svega nekoliko...

Djevojka iz BiH ubijena u krvavom sukobu u Berlinu

28 Oct 2018

Nakon poker-partije u jednom baru u Berlinu izbila je svađa između protivničkih igrača, koji su nasrnuli jedni na druge...

Oslobođen državljanin BiH kojeg su zarobili pirati

28 Oct 2018

ABUDŽA - Pomorci, među kojia je i jedan državljanin Bosne i Hecegovine, koje su pirati zarobili u nigerijskim vodama 23...

Najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu je Srpkinja krivičnog dosijea

26 Oct 2018

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela...

Eksplozivna naprava u blizini kuće Džordža Soroša

23 Oct 2018

Eksplozivna naprava pronađena je u poštanskom sandučetu u neposrednoj blizini kuće milijardera Džordža Soroša u...

Umro čovjek koji je spriječio naciste da dođu do atomske bombe

21 Oct 2018

Norvežanin, vođa operacije kojom su nacisti spriječeni da u Drugom svjetskom ratu proizvedu neophodne materijale za...

Sagrada Familija plaća 36 miliona evra u narednih 10 godina

21 Oct 2018

 Bazilika Sagrada Familija u Barseloni, moraće gradskim vlastima da plati 41 milion dolara, jer objekat 136 godina...

RIJAD PRIZNAO DA JE DžAMAL KAŠOGI UBIJEN

20 Oct 2018

Saudijska Arabija saopštila je danas da je novinar Džamal Kašogi, koji se vodio kao nestao od 2. oktobra kada je ušao u...

Zapalio se avion Melanije Tramp

17 Oct 2018

 Avion prve dame Amerike Melanije Tramp bio je prinuđen da se vrati u bazu u Merilendu nakon što se dim pojavio u...

Legalna prodaja kanabisa u Kanadi počela u ponoć

17 Oct 2018

Kanada je, poslije Urugvaja, postala druga zemlja u svijetu koja je legalizovala kanabis, a prodaja počela je u ponoć...

Pages