urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Đokić: Ako „Trendteks“ ode iz Hercegovine naći ćemo drugog partnera

Đokić: Ako „Trendteks“ ode iz Hercegovine naći ćemo drugog partnera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je Vlada Srpske podržala tekstilno preduzeće "Trendteks" u Hercegovini kako bi se održala proizvodnja u toj regiji, ali da će, ukoliko se oni povuku, tražiti druge partnere.

Đokić je novinarima u Bileći rekao da je su "Trendteksu" dati u zakup kapaciteti kojima upravlja Republika Srpska, ali da će u slučaju njihovog odlaska sa ovih terena drugim partnerima iznajmiti te kapacitete i sa njima nastaviti proizvodnju u oblasti tekstila. 

"Mi ne možemo da odgovaramo za njihovu poslovnu politiku. Ako oni nemaju interes da rade, oni će donijeti odluke, a mi samo možemo to primiti k znanju", rekao je Đokić. 
 

Komentarišući medijske navode o pokretanju istrage MUP-a Republike Srpske protiv njega zbog izmjena Pravilnika o visini koncesione naknade i bankarskim garancijama u oblasti elektroenergetike, energenata, rudarstva i geologije u Republici Srpskoj, Đokić kaže da se radi o spinovanju javnosti "kako bi se nekako pokušala prebaciti odgovornost da je ministar odgovoran za neke pravilnike". 

"Tačno je da Ministarstvo priprema pravilnike i donosi ih isključivo uz saglasnost Vlade Republike Srpske i uz pribavljena mišljenja nadležnih ministarstva. I taj pravilnik, kao i mnogi drugi, je na taj način donešen", rekao je Đokić. 

On je napomenuo da je taj pravilnik imao za cilj da u jednak položaj dovede sve one koji se bave proizvodnjom električne energije u Republici Srpskoj, da nema različitog pristupa u pogledu privatnih i državnih kompanija, a, kako je rekao, trenutno i ranije je toga bilo. 

"Ovo je dio politike koju Republika Srpska provodi tako da, po mom mišljenju, ta aktivnost, ako je neko i vodi, ne smeta. Država radi svoj dio posla, a ja sam potpuno uvjeren da je Vlada, podržavajući takav pravilnik, imala najbolju namjeru da uredi ovu oblast i da podstakne dalje na investiranje druge investitore u sektoru energetike", istakao je Đokić.

SRNA