urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Šaraba:Opozicija u parlamentu RS da se bori argumentima,a ne zabranom rada

Šaraba:Opozicija u parlamentu RS da se bori argumentima,a ne zabranom rada

 Koordinator za formiranje partije "Snaga Hercegovine" Slobodan Šaraba ocijenio je danas da bi opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebalo da se bori argumentima i novim zakonskim prijedlozima i rješenjima, a ne zabranom rada kao što su to učini Vukota Govedarica i Dragan Čavić.

 

Šaraba smatra da je stav opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske potpuno pogrešan, te da je loše kada opozicija počne da pokazuje snagu mišićima. 

Prema njegovim riječima, opozicija u Republici Srpskoj radi veoma loše, a rješenja koja nudi nisu dobra. 

"Slažem se da ministri moraju da odgovore na postavljena pitanja, a isto tako je greška ono što je opozicija uradila", rekao je Šaraba na konferenciji za novinare Regionalnog odbora "Snaga Hercegovine". 

On je napomenuo da je poslije odlaska iz NDP-a imao "veoma loše mišljenje o Čaviću i da je na ovaj način samo potvrđeno to mišljenje". 

Govoreći o aktivnostima unutar "Snage Hercegovine", Šaraba je naveo da je preduzeto niz aktivnosti na stranačkom jačanju i na poslovima koji su bitni za unapređenje i jačanje političkog rada, a pravci budućeg djelovanja u ekonomskom smislu u vezi su sa unapređenjem i jačanjem Hercegovine. 

"Cilj nam je napraviti ozbiljnu, regionalnu političku partiju, koja će biti partija trećeg puta. Želimo da razvijemo samostalnu političku priču i da je nastojimo realizovati sa političkim strankama koje budu na vlasti na nivou Republike Srpske", precizirao je Šaraba. 

 

On je dodao da će, ukoliko ne dođe do formiranja trećeg bloka u Republici Srpskoj, "Snaga Hercegovine" na predstojećim opštim izborima imati svog kandidata na listi neke političke stranke. 

Šaraba je podsjetio da su se organizovali u svih šest opština istočne Hercegovine s tendencijom širenja na staru Hercegovinu. 

Predsjednik Inicijativnog odbora "Snage Hercegovine" u Nevesinju Slavenko Kisić rekao je da Vlada Republike Srpske u budućnosti treba da iz energetskog sektora podstakne politiku nataliteta i politiku očuvanja škola i zdravstvenih ustanova u Hercegovini.

SRNA