redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Švajcarska finansira projekat energetske efikasnosti objekta Gradske uprave u Trebinju

Švajcarska finansira projekat energetske efikasnosti objekta Gradske uprave u Trebinju

Švajcarska fondacija „Ešertek“  će finsirati projekat energetske efikasnosti objekta Gradske uprave u Trebinju ukupne vrijednosti 327.000 franaka, od čega će Švajcarska direktno izdvojiti 150.000  švajcarskih franaka, a ostatak sredstava obezbijediće Vlada Republike Srpske, rečeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Luke Petrovića i ambasadora Švajcarske u BiH Andre Rauber Zakser.

 

„Na ovaj način modernizovaćemo našu gradsku kuću, opremiti je modernim sistemima  koji će doprinijeti energetskoj  efikasnosti. Švajcarska ambasada učestvuje u realizaciji više projekata u BiH, a danas smo ambasadorki Švajcarske prestavili i razvijanje „Smart sitija“, sa svim procedurama koje je potrebno uvesti“, rekao je gradonačelnik Luka Petrović.

Ambasadorka Švajcarske u BiH Andre Rauber Zakser podsjetila je da je Švajcarska u Trebinju angažovana kroz projekat JEP – zapošljavanja mladih, kao i da je njihova ambasada podržala rad Centrar za mentalno zdravlje.

„Pozdravljam težnje Grada Trebinja da postane „Smart siti“- pametan grad, a razgovarli smo i o realizaciji više projekata“, rekla je Andre Rauber Zakser.

Ambasador Švajcarske Andre Rauber Zakser prisustvovaće na projekciji švajcarskog filma „Božanski poredak“ i učestvovati u panel diskusiji o pravima žena,  koji će večeras biti priređeni u Kulturnom centru Trebinje.

Radio Trebinje