redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

„Sunce nam je zajedničko“ obilježilo dvije decenije rada

„Sunce nam je zajedničko“ obilježilo dvije decenije rada

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja danas je obilježilo 20 godina rada.

Tim povodom u pozorišnoj sali Kulturnog centra održana je svečana akademija za prijatelje, donatore, saradnike i članove Udruženja.

Ispred Gradske uprave Grada Trebinja prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

Zamjenik Ćurić odao je priznanje na istrajnosti i upornosti koje je Udruženje iskazalo u proteklih 20 godina u cilju stvaranja i unapređenja uslova za pružanje svih vrsta pomoći djeci i omladini sa posebnim potrebama, svrstavajući se u red istinskih humanista.

“Nesumnjivo je da na ovom putu nije bilo lako, prvenstveno u početnom periodu kada je trebalo podstaknuti pojedince, ali i zajednicu da se aktivno uključi u rješavanje problema djece sa poteškoćama u razvoju koje ih očekuju u njihovom odrastanju. To je, prije svega, podrzumijevalo dodatnu edukaciju civilnog društva, učitelja i profesora te ostalih pojedinaca koji su direktno ili indirektno uključeni u odgoj, obrazovanje i socijalizaciju ove djece”, rekao je Ćurić i obećao svaku vrstu podrške od strane Gradske uprave Grada Trebinja.

Udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” osnovano je 01.07.1998. godine na dobrovoljnoj osnovi okupljajući roditelje i staratelje djece i omladine sa posebnim potrebama, stručne radnike i druge zainteresovane osobe radi njihovog angažovanja na rješavanju problema djece i omladine sa posebnim potrebama.

Grad Trebinje