redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

1411 za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja

1411 za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, tradicionalno, već deveti put po redu, provodi se humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima".

 

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

 

 

Partneri predsjedika Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović, ove godine biće djeca i mladi umjetnici iz svih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da obezbijede pomoć za svoje drugare koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom.

 

U Republici Srpskoj godišnje oko 150-200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike.

 

 

U našoj zemlji još uvijek nemamo robotski asistiranu rehabilitaciju, zbog čega su korisnici iz Republike Srpske i BiH prinuđeni da se liječe u Hrvatskoj, Sloveniji ili drugim evropskim zemljama.

 

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, te povredama glave i kičmene moždine.

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" održaće se 23. decembra 2018. godine, sa početkom u 17:00 časova u Кulturnom centru Banski dvor.

 

U okviru akcije, u periodu od 6. decembra 2018. do 7. januara 2019, biće aktivan i m:tel humanitarni broj.

 

Pozivom na broj 1411, građani će biti u prilici da doniraju 1КM za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

 

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Кomercijalne banke a.d. Banja Luka.