Agrarni fond grada Trebinja raspisao je javni poziv za dodjelu sredstava namijenjenih za podršku poljoprivrednim proizvođačima kroz dodjelu ovogodišnjih mini-grantova s ciljem podsticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje na području grada.



Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je Srni da pravo na sredstva granta mogu ostvariti nezaposleni i lica koja planiraju da pokrenu proizvodnju i imaju osmišljen biznis-plan za odgovarajuća nova ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.
"Budžet planiran za ovu godinu je 50.000 KM i kroz ovaj program možemo da podržimo od 35 do 40 poljoprivrednih proizvođača. Maksimalan iznos mini- granta koji jedan korisnik može da dobije je 1.500 KM. Vrste poljoprivredne proizvode su ratarska i povrtarska, plastenička, pčelarska, vinogradarska, voćarska i stočarska proizvodnja", naveo je Dutina.

On kaže da je kroz ovaj poziv planirano jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora na području Trebinja, kako bi se poljoprivredni proizvođači podstakli na nova ulaganja, koja će rezultirati povećanjem obima proizvodnje, povećanjem udjela lokalne proizvodnje na tržištu i stvoriti preduslovi za uspostavljanje održivog poljoprivrednog gazdinstva, kao i otvaranje radnih mjesta u oblasti poljoprivrede.
Za ostvarivanje prava na dodjelu mini-grantova potencijalni korisnici mogu da podnesu zahtjev Agrarnom fondu uz propisanu dokumentaciju.
Javni poziv je otvoren 15 dana, a sve informacije zainteresovani mogu dobiti u kancelarijama Agrarnog fonda, i telefonom na 059/226-459, kao i na internet stranicama Agrarnog fonda i grada.
SRNA