U Trebinju se danas održava finalno republičko takmičenje u atletici za osnovce i srednjoškolce u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.




Ovo je i prvo zvanično takmičenje na atletskom kompleksu stadiona „Police“, na kojem su radovi nedavno završeni.




Mišo Pešić, koordinator Malih olimpijskih igara za regiju Hercegovina, kaže da će se oko 160 sportista – školaraca, najboljih iz šest regija Srpske, danas takmičiti u četiri atletske dispcipline.

„Tu su takmičenja na 100 i na 800, odnosno 1.000 metara za srednjoškolce, u skoku u dalj i bacanju kugle. Još u oktobru, dok radovi na stadionu nisu bili ni završeni, mi smo izrazili želju da dobijemo organizaciju ovog takmičenja. Čekali smo dugo na atletsku stazu i – evo, dočekali da danas u Trebinju imamo ovo takmičenje“, ističe Pešić.




Republičko atletsko finale za školarce otvorio je Rade Gvozden, viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.


Nije krio oduševljenje atletskim stadionom, na kojem, kako je rekao, Trebinju mogu da pozavide i mnogo veći gradovi iz okruženja.




„Sada su ovdje stvoreni uslovi da se odvijaju i takmičenja pod okriljem Atletskog saveza Republike Srpske, realizuju zimske pripreme takmičara iz raznih sportova. Upravo sam razgovarao sa kolegom iz Atletskog saveza – u pregovorima su da se već naredne zime ovdje organizuju neka takmičenja u saradnji sa Atletskim savezom Srbije“, istakao je Gvozden.


Izvor: RT