urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Boljom saobraćajnicom od Nikšića prema BiH

Boljom saobraćajnicom od Nikšića prema BiH

U Vilusima kod Nikšića danas je svečano obilježen završetak radova na rekonstrukciji oko pet kilometara dionice puta prema granici ka BiH, Ilino brdo-Vilusi, a vrijednost investicije koja će dodatno olakašati saobraćaj na tom pravcu iznosila je oko 2,5 miliona evra.

Ovaj putni projakt realizovan je u saradnji opštine Nikšić i crnogorske Direkcije za saobraćaj, prenose crnogorski mediji. 

"Na ovoj dionici imamo i kilometar trećih traka i proširenje na prelazu Ilino brdo, tako da ćemo obezbijediti brži i sigurniji ulazak i izlazak iz naše zemlje", rekao je direktor crnogorske Direkcije za saobraćaj Savo Parača. 

Predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović rekao je da će Nikšić sa ove strane prema BiH biti povezan sa auto-putevima u BiH i Hrvatskoj. 

Do kraja godine očekuje se i završetak radova na rekonstrukciji puta ka Vraćenovićima i dalje prema Bileći, a već naredne godine najavljen je početak rekonstrukcije preostalih 17 kilometara puta od Kusida ka Vilusima, čime bi se zaokružila putna infrastruktura od Nikšića prema Bileći i Trebinju.

SRNA