redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Crna Gora: Ubistva i ostavke,zasjeda Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Crna Gora: Ubistva i ostavke,zasjeda Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Podgorica -- Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je za danas sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost zbog pogoršanja bezbjednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u posljednjih mjesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vrijeme i mjesto obračuna.

U subotu su ostavke podnijeli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbjednosti Jovica Račević. 

Ostavke su uslijedile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice  i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao. 

"Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podnijeli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve", rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG). 
 

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović. 

Jovanović je najvjerovatnije četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u poslednjih nekoliko godina odnio više od 20 života, prenijeli su podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore. 

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić, blizak jednom od zaraćenih klanova. 

Prema navodima podgoričkog radija "Antena M" kadrovske promene su uslijedile i u tajnoj policiji, na mjestu rukovodioca Centra Agencije za nacionalnu bezbednost Podgorica.

B92