Trebinjsku Službu za transfuzijsku medicinu posjetio je Djed Mraz koji, prema tradiciji, trećeg dana nove godine daruje krv. Djed Mraz je ujedno i prvi, registrovani dobrovoljni davalac krvi u 2018. godini.



Sa željom da podstakne i druge na ovo humano djelo, Djed Mraz je iskoristio pauzu između novogodišnjih i božićnih praznika i dobrovoljno darovao krv.
"Ove kapi krvi su jako dragocjene za nekoga. Apelujem i na sve druge humane ljude da daruju svoju krv, da probude humanost u sebi ako su u mogućnosti.", kaže Djed Mraz.
Služba za transfuzijsku medicinu u Trebinju je jedinstveno mjesto u regionu po tome što Djed Mraz, nesvakidašnjim i humanim gestom, nagovještava i uspješnu godinu u dobrovoljanom davalaštvu krvi. Tokom prošle godine u Trebinju je organizovano čak 59 akcija dobrovoljnog darovanja.
Dragan Šarenac, načelnik Službe za tranfuzijsku medicinu u ovom gradu, ističe da, kada može Djeda Mraz, mogu i drugi da daruju krv, čime će se povećati porodica najhumanijih ljudi.
U Službi za transfuzijsku medicinu U Trebinju, koja postoji već 51 godinu, 2017. bila je rekordna u dobrovoljnom davalaštvu krvi. Prikupljeno je 2.291 jedinica krvi čime se nastavlja trend sve uspješnijeg dobrovoljnog davalaštva.
RTRS