redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Evo koje holivudske zvijezde Božić slave 7. januara

Evo koje holivudske zvijezde Božić slave 7. januara

Neki od njih odlučili su se na pravoslavlje zbog predaka, neki zbog partnera, a neki iz ljubavi prema običaju

 

Iako veliki broj svjetski poznatih javnih ličnosti Božić obilježava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvijezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kempbel, najveći pravoslavni praznik slave 7. januara, prema Julijanskom kalendaru.

Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu vjeru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porijekla.

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu vjeru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porijekla. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Iako rođena u Los Anđelesu, zvijezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

Legendarni njemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obilježio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)