redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Gdje za novogodišnju noć?

Gdje za novogodišnju noć?

Grad Trebinje i ove godine organizuje doček Nove godine na otvorenom. Na platou ispod Platana, Trebinjce i njihove goste zabavljaće beogradski „Blah Blah band“ i domaći rok sastav „Krugovi u žitu“.

Na Trgu slobode, u nedjelju, 31. decembra, u 12 časova biće organizovan i doček dječije Nove, 2018. godine, saznaje Radio Trebinje.

Uz neizbježnog Djeda Mraza, za dobru zabavu biće zaduženi mališani iz vrtića „Naša radost“ i Sunce“, učenici Muzičke škole Trebinje, članovi plesne grupe „Maris“ i Gradskog KUD-a „Alat Svislajon“.

Iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da 2018. godinu dočekaju na trgu, a obećavaju dobru zabavu uz omiljene hitove pop, rok i narodne muzike i kuvano vino.

Većina Trebinjaca i Novu, 2018. godinu dočekaće kući, u krugu porodice i uz nešto bogatiju trpezu.

U ugostiteljskim objektima, kao i ranijih godina, obezbjeđena je bogata ponuda, uz domaće izvođače. Cijene dočeka kreću se od 15 do 65 maraka, zavisno od ponude, a u pojedinim objektima ulaz je besplatan.

U trebinjskim hotelima kažu da su zadovoljni ovogodišnjom potražnom smještaja, pa je većina kapaciteta već popunjena. Gosti su uglavnom iz susjednih država – Crne Gore i Srbije.

U Trebinju će, jedino u istočnoj Hercegovini, biti upriličen doček Nove godine na otvorenom.

Besplatan gradski prevoz u novogodišnjoj noći

Na inicijativu grada Trebinja, prevoznici koji obavljaju gradski prevoz u našem gradu, obezbijediće besplatan prevoz, kako bi se povećala bezbijednost građana u novogodišnjoj noći.

Svi polasci biće sa autobuskog stajališta ispred „Marketa 99“ u centru grada, a biće organizovano pet autobusa koji će prevoziti na pet putnih relacija.

Na relacijama stajalište Gorica-Banjevci i stajalište Mokri Dolovi-Gučina-Tini-južni gradski izlaz autobusi će polaziti u 1.00, 2.00, 2.30, 3.00, 3.30 sati.

Po istom redu vožnje saobraćaće i autobus na relaciji stajalište Dražin Do-Mostaći-Zasad-Hrupjela-Vinogradi-Gorica (iznad osnovne škole).

Autobus na relaciji stajalište Lastva-Aranđelovo-Nudo polaziće u 1.00 i 3.30 sati, dok će autobus na realciji stajalište Aleksina Međa-Volujac-Čičevo-Petrovo polje-naselje Crnač-Zgonjevo kretati u 1.00, 2.30 i 3.30 sati.

 

Nova godina u komšiluku

Većina Trebinjaca će zabavu potražiti i na trgovima susjednih primorskih destinacija.

Budva će i ove godine biti glavno mjesto provoda u najluđoj noći, a jedan od najpoznatijih ex-jugoslovenskih bendova „Bijelo dugme“  predvođeno Goranom Bregovićem nastupiće u novogodišnjoj noći  na trgu ispred Staroga grada.

Hrvatska rok grupa „Hladno pivo“ i popularni beogradski sastav „S.A.R.S.!“ nastupiće 29. decembra, a 30. decembra sviraju „Bajaga i instruktori“.

Muzički program se završava 1. januara, kada će nastupiti hrvatski hip hop sastav „Elemental“, a iste večeri i popularni bosanskohercegovački bend „Dubioza kolektiv“.

Poznati kantautor Vlado Georgiev glavna je zvijezda Dočeka Nove godine u Herceg Novom na Trgu Nikole Đurkovića. Prvog dana 2018. godine, na trgu će svoj koncert održati poznati beogoradski pop-rok sastav „Van Gog“, dok će drugog januara koncert održati beogradski sastav „Tropiko bend“.

Na regionalnom putu Herceg Novi – Trebinje putarina se neće naplaćivati 30. i 31. decembra i 01. januara, odlučeno je u kompaniji „Univerzal Monte“ , a na inicijativu Opštine Herceg Novi.

Zvijezda novogodišnje noći na dubrovačkom Stradunu je Dino Merlin, dok su za zagrijavanje uoči odbrojavanja zaduženi lokalni muzičari.

Iz „Ubla-turs“ Trebinje kažu da i ove godine organizuju prevoz za doček Nove godine u Budvu i Herceg Novi. Cijena povratne karte za Budvu je 13 KM, a za Herceg Novi 12 KM, a kapaciteti su skoro popunjeni.

I u „Frend travelu“ ističu za Radio Trebinje da nude veliki broj aranžmana za Novu godinu za evropske metropole, gradove u regionu i na primorju.

„Srednjoškolci i studenti se najčešće interesuju za odlazak u Budvu, a organizujemo prevoz 29. decembra kada nastupa „Hladno pivo“ i  „S.A.R.S.!“ i 31. decembra, a povratna karta je 14 KM. Dok starije populacije se odlučuju za odlazak u evropske destinacije Beč, Rim i Budimpešta“, navode iz „Frend Travela“.

Gdje god proveli najluđu noć, priznaćete najvažniji su ugodno društvo i dobro raspoloženje.

Radio Trebinje