urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Grad dodijelio prostor za kancelariju Generalnog konzulata Srbije

Grad dodijelio prostor za kancelariju Generalnog konzulata Srbije

Grad Trebinje dodijelio je prostorije u centru grada gdje će početkom aprila biti otvorena kancelarija Generalnog konzulata Srbije.

Kancelarija će građanima biti na raspolaganju svakim radnim danom, a njenim radom znatno će biti smanjene gužve prilikom podnošenja zahtjeva za pasoš i za prijem u državljanstvo, kao i preuzimanja ovih dokumenata. 

O detaljima otvaranja kancelarije danas su u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i njegovim zamjenikom Mirkom Ćurićem razgovarali pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Aca Jovanović i generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić. 

Petrović je novinarima nakon sastanka rekao da će kancelarija zauzimati površinu od 150 metara kvadratnih u zgradi pored Narodne biblioteke. 

"Grad Trebinje smatra da je neophodno uspostaviti kvalitnije veze sa Beogradom sa kojim je Hercegovina vijekovima povezana", rekao je Petrović i zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su uvidjeli značaj formiranja konzularnog predstavništva u Trebinju. 

 

Jovanović je zahvalio Petroviću i trebinjskoj Gradskoj upravi za razumijevanje i dobru volju da dodijele prostorije za ovu kancelariju u kojoj će građani Hercegovine moći da podnesu zahtjeve za pasoš i za prijem u državljanstvo Srbije, a imaće i najsavremeniju biometrijsku opremu. 

"Građani će moći vrlo brzo da završe sve poslove koji se obavljaju i u drugim diplomatsko-konzularnim predstavništvima", istakao je Jovanović. 

Generalni konzul Vladimir Nikolić danas će posjetiti i Gimnaziju "Jovan DučiĆ" u Trebinju, gdje će uručiti ček od 1.000 KM učenici Nikolini Ninković, dobitnici nagrade književnog konkursa o temi "O mom prijatelju u Srbiji".

SRNA