Na petodnevno nagradno putovanje noćas je krenulo 29 najboljih studenata iz Trebinja, čiju ekskurziju, po odluci gradonačelnika Luke Petrovića, finansira Grad Trebinje.



Studenti će tokom putovanja obići tri evropske prestonice - Beč, Budimpeštu i Bratislavu, a sa njima na putovanje krenuo je i turistički vodič koji će ih upoznati sa svim znamenitostima ovih gradova.
Ovo je po prvi put da jedan grad u Republici Srpskoj nagrađuje ekskurzijom najbolje studente, kao podstrek da postignu još bolje rezultate u nastavku studiranja, odnosno stručnog usavršavanja.
Studente su na put, osim roditelja, ispratili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić.
Petrović je rekao da je ovo samo mali znak pažnje prema najboljim studentima, kojima je poželio sretan put i lijepo druženje na putovanju.
"Vi ste budućnost ovog grada. Nadam se da ćete sutra, kada završite, biti na usluzi svom Trebinju. Gradska uprava će vam uvijek biti na raspolaganju", istakao je Petrović.
On je dodao da će Gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrednijih studenata i nastojati da im obezbijedi uslove da u svom gradu primijene ono što su naučili tokom školovanja.

Na ekskurziju je krenuo i Srđan Ratković, student Filozofskog fakulteta, odsjek istorija na Palama, za koga je ovo jedno novo iskustvo i pozitivan primjer rada gradske vlasti u Trebinju.
"Ovo je nešto novo u Trebinju i za svaku je pohvalu. Cijene naš trud i hvala im na tome. Nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovom putovanju", istakao je Ratković.
Očekuje se da studenti danas u poslijepodnevnim časovima stignu u Beč, a povratak u Trebinje planiran je za 26. jul.
Studentima je obezbijeđen prevoz, smještaj i hrana.
Srna