Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetio manastir Visoki Dečani

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetio manastir Visoki Dečani

Delegacija Saveza opština i gradova RS, koju predvodi Milorad Arlov – predsjednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji u Republici Srpskoj,  posjetila je danas i manastir Visoki Dečani.

 

Ovim povodom, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, u svojstvu člana delegacije iz Republike Srpske, rekao je danas za javnost da je situacija na Кosovu teška i da je svaki vid podrške preostalom srpskom življu Кosova i Metohije od velikog značaja.

 

 

Ćurić je posebno skrenuo pažnju na trenutnu situaciju u Dečanima gdje je srpski narod malobrojan i živi u teškim uslovima:

 

“Srpski narod je malobrojan u Dečanima. Naša podrška, prema onome što po ovoj posjeti zaključujem, je izrazito važna našem bratskom narodu na Кosmetu”, rekao je danas gradonačelnik Trebinja.

 

Delegacija je posjetila i Goraždevac, najveće srpsko selo u opštini Peć gdje, prema dostupnim podacima, živi više stotina stanovnika srpske nacionalnosti.

 

U okviru posjete, delegacija će posjetiti istorijske spomenike i  manastire na Кosovu – Gračanicu i Pećku Patrijaršiju, te druge opštine sjevera Кosova i Metohije.

 

Izvor: Grad Trebinje