redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Gradonačelnik Trebinja upriličio prijem za mlade odbojkašice "Leotara"

Gradonačelnik Trebinja upriličio prijem za mlade odbojkašice "Leotara"

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić  organizovao je danas prijem za odbojkašice „Leotara“, koje su nedavnoosvojile finalni  turnira najboljih drugoligaša RS čime su  izborile plasman u Prvu odbojkašku ligu Republike Srpske. Prijemu su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević i samostalni stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Mitar Mrdić

Prema riječima gradonačenika Ćurića Trebinje je ponosno na uspjeh odbojkašica te da našem gradu ne trebaju bolji ambasadori od uspješnih sportista, pogotovu kada je riječ o mlađim generacijama.

 

„Ono što je veoma bitno je da ćemo u skladu sa našim mogućnostima pružiti punu podršku ženskom odbojkaškom klubu, da im finansije ne budu problem, da odbrane rezultat koji su ostvarile i ostanu među prvoligašima“, istakao je Ćurić.

 

Mišo Pešić trener odbojkašica „Leotara“  rekao je da je uspjeh kluba istorijski jer Trebinje prvi put ima prvoligaša u odbojcipogotovo što je riječ o sportu koji u Trebinju nema posebnu bogatu tradiciju.

„Veoma smo ponosni zbog toga. Ponosni smo na ovu djecu koja su maksimalno bila posvećena, vrijedna i radna, koja su izgradila najbolje moguće odnose između sebe, a što nas je na neki način i dovelo do ovog rezultata“, naglasio  je Pešić.

 

Jelena Runjevac, članica pobjedničkog tima kaže da je za nju  takmičenje u društvu prvoligaša novi  izazov, ali i novo odricanje.

 

„Bilo je teško. Ali borili smo se stvarno svim srcem i svom snagom da napravimo ovaj novi korak za naš klub i grad.  Ponosna sam na svoje saigračice i trenere, koji su tu da nas, prije svega, uče kakvi treba da budemo ljudi, pa tek onda uspješni sportisti“, navela je Runjevac.

 

TD

 .