Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović sastala se danas sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi Trebinje bilo je riječi o projektima iz domena rada ovoga ministarstva i planovima za budući rad i saradnju sa Gradom Trebinje.




“Imala sam danas zadovoljstvo da razgovaram sa gradonačelnikom Trebinja gospodinom Mirkom Ćurićem o različitim temama iz nadležnosti Ministarstva porodice omladine i sprta, a prvenstveno smo razgovarali o demografskoj slici i demografskoj politici. Vlada Republike Srpske stavlja značajan fokus na ovo pitanje gdje pokušavamo da iznađemo najbolja rješenja i predložimo Vladi konkretne mjere koje će uticati na poboljšanje kompletne demografske slike u Republici Srpskoj. S tim u vezi, razgovarali smo o značaju aktivnog uključivanja lokalnih zajednica kada je u pitanju ova problematika”, rekla je ministarka Davidović.


Ona je istakla da je Trebinje za Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS izuzetno važan grad sa više aspekata te da u okviru svojih redovnih aktivnosti ministarstvo u Trebinju realizuje dva značajna projekta – Ljetna škola sporta i Susreti mladih.




“Kada je u pitanju Ljetna škola sporta, željeli smo da mladim ljudima iz Republike Srpske ponudimo najbolje moguće uslove za obavljanje priprema i Trebinje je svakako bio najbolji izbor”, istakla je ministarka i zahvalila gradonačelniku Trebinja na otvorenosti i želji da se Trebinje aktivno uključi i u druge projekte ministarstva.


U okviru današnjeg sastanka bilo je riječi i o pilot projektima ministarstva koji bi mogli biti implementirani u Trebinju.


„Dosta projekata, kada je u pitanju omladina, demografska i populaciona politika, provodi se uspješno u Trebinju, tako da uskoro možemo očekivati konktetne rezultate. Na nama je da predložimo ono što je dobro, što će ministaratvo svakako podržati“, rekao je gradonačelnik Ćurić.


U okviru današnje posjete Trebinju, ministarka Davidović će obići i JU Dječiji Vrtić “Naša radost”, Udruženje “Bebe”, Osnovnu školu ” Vuk Karadžić”, kao i Dom penzionera.


Izvor: Grad Trebinje