redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Hodočasnici iz Nevesinja i Mostara krenuli pješke pod Ostrog

Hodočasnici iz Nevesinja i Mostara krenuli pješke pod Ostrog

Članovi Planinarsko – ekološkog društva „Zimomor“ iz Nevesinja na Vaskrs su krenuli pješke na  pokloničko putovanje u manastir Ostrog.

 

Petnaest mladića i devet djevojaka okupilo se ispred Sabornog hrama u Nevesinju i nakon blagoslova sveštenika Mladena Čalije uputili su se u prema ovom velikom i važnom pravoslavnom duhovnom centru u Crnu Goru.

 

 

Nikola Bovan rekao je da je prvo konačište večeras u selu Lukavac, drugo u Koritima kod Bileće i treće u selu Trepča.

 

-Naš plan je da 1. maja uveče stignemo u manastir Ostrog i da sljedećeg jutra prisustvujemo svetoj liturgiji i pričešću, a potom se vraćamo autobusom za Nevesinje – dodao je Bovan.

 

On je naglasio da se ovaj doživljaj ne može opisati riječima, samo se može doživjeti.

Dragana Vuković iz Mostara već treći put ide na pokloničko putovanje i ističe da je prelijep osjećaj kada nakon dugog puta dođete u najljepši manastir na svijetu.

 

I Maja Mitrić iz Mostara dodaje da i pored loših vremenskih prilika put prema Ostrogu nije težak. “Složni smo kao braća i sestre i onda put ljepše i brže prođe“, kaže Maja.

 

Iz PED „Zimomor“ poručuju da ih spaja velika ljubav prema prirodi i planinarenju, a najviše vjera koja ih je po četvrti put okupila da krenu na ovo putovanje i polkone se moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

 

Izvor: Top Portal