redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Humanost i čovječnost na djelu –Za Džaju prikupljeno 4.600 KM

Humanost i čovječnost na djelu –Za Džaju prikupljeno 4.600 KM

Humanost i čovječnost na djelu – ovim rječima bi se mogao opisati humanitarni turnir koji su organizovali studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, a na kojem je prikupljeno  4.600 KM

Veliki broj prijavljenih ekipa (preko 70) i još veći broj ljudi, prije svega mladih, koji su došli da daju svoj doprinos i tako pomognu našem sugrađaninu na njegovom putu ka ozdravljenju, najbolje su svjedočanostvo o snagi i sposobostima ovih mladih ljudi.
Akciji su se pridružile i mnoge javne ustanove i privatna preduzeća. Tokom pokretanja akcije, studenti su više puta istakli da je njihova želja da svako od nas da malo, jer je to na kraju puno, pa je zato i moto akcije bio: „Preskoči kaficu, doniraj markicu!“
Na jutrošnjem otvaranju turnira, takmičare je pozdravio i zahvalio im se na učešću i Danijelov otac, Slađan Pudar. U ime grada Trebinja, prisutnima se obratio i pozdravio učesnike zamjenik gradonačelnika, gospodin Miko Ćurić.
 

Tokom organizacije turnira, zajedno sa studentima aktivnostima je koordinirala Mirjana Jokanović, asistent na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje. Na otvaranju turnira, takmičarima se zahvalila na učešću i poručila im da su svi učesnici pobjednici, jer motiv današnjeg takmičenja nije pobjeda već humanost.
Turnir je zvanično otvorio dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, prof. dr Dušan Jokanović, koji je istakao svoje zadovoljstvo za opredjeljenost mladih ljudi i studenata da idu putem humanizma.
Nadamo se da su današnji učesnici i takmičari, pored ostvarenja dobrog i humanog cilja, usput uspjeli i da se lijepo zabave i steknu neka nova prijateljstva. Jedno je sigurno, na ispitu humanosti svi su dobili ocjenu 10!