redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

I BORIS JERINIĆ ISKLJUČEN IZ SDS

I BORIS JERINIĆ ISKLJUČEN IZ SDS

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog, kako je saopšteno, teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

– Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku s delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi. Na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena je odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke – stoji u saopštenju SDS.

Govedarica je poručio članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da će učiniti sve da stranku sačuvaju od mešetara i trgovaca.

– Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje – poručio je lider SDS.

 

Izvor: Srpskainfo