redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Ilegalni migranti se krili između točkova kamiona

Ilegalni migranti se krili između točkova kamiona

 

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 18.10.2017. godine na međunarodnim graničnim prelazima Klobuk i Deleuša otkrili su četvoricu ilegalnih migranata.

U oba slučaja ilegalni migranti su bili sakriveni između točkova teretnih motornih vozila Man, bh. i hrvatskih registarskih oznaka. Vozilima su upravljali državljanin BiH Ž.H. (1954.) i državljanin Republike Hrvatske R.V. (1959.) koji su u BiH stigli iz Crne Gore.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP-a Trebinje izjavili su da dolaze iz Libije, Maroka i Iraka. U skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno su procesuirani nakon čega će biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

 

Službenici JGP-a Doljani 19.10.2017. zbog neposjedovanja viza za ulazak i boravak u BiH dvije osobe sa područja Kosova predali su pripadnicima Službe za poslove sa strancima. Kontrolisani su pri izlasku iz BiH na MGP-u Doljani. U skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno su procesuirane.