Povodom više donacija koje su u Trebinje stigle od Petra Aleksića i njegove supruge Sanje, koji već duži niz godina žive u Švajcarskoj, kao i od Guida Stöckli iz Udruženja „Malteški red Švajcarske“ (Malteser Orden Schweiz), takođe iz Švajcarske, danas je u Gradskoj upravi za njih priređen prijem.


U prethodnom periodu organizovano je niz akcija u okviru kojih su ustanovama i udruženjima u Trebinju donirani bolnički kreveti, madraci, invalidska kolica i hodalice, radne uniforme za osoblje i posteljine za bolničke krevete. Donacija je namijenjena trebinjskim zdravstvenim ustanovama, Domu penzionera i udruženjima osoba sa invaliditetom.
U Gradskoj upravi razgovarano je o novim projektima koji će uskoro biti realizovani, a gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izrazio je spremnost Grada Trebinje da pomogne u realizaciji budućih projekata.
Aleksić i Stöckli prethodno su posjetili Opštu bolnicu u Trebinju i zajedno sa direktorom te ustanove Borislavom Grubačem i Aleksandrom Koprivicom, direktorom Centra za socijalni rad, evidentirali stanje i potrebe ove ustanove. Planiran je i obilazak Doma penzionera.


Grad Trebinje