redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Iz 12 stomatoloških ordinacija i 12 laboratorija oduzeta oprema

Iz 12 stomatoloških ordinacija i 12 laboratorija oduzeta oprema

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, u okviru akcije "Blutut", oduzeli kompletnu opremu, predmete i repromaterijal iz 12 stomatoloških ordinacija i 12 laboratorija za izradu stomatološko-protetičkih pomagala, s ciljem suzbijanja nelegalnog pružanja medicinskih usluga.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da su u pretresima pronađeni i oduzeti telefoni, rokovnici i računari u kojima se nalaze evidencije svih porudžbina i poručilaca stomatološko-protetičkih usluga. 

"Višegodišnjim ilegalnim poslovanjem, bez odobrenja nadležnih organa, izbjegnuta su plaćanja poreza i doprinosa, a lica koja su kupovala navedene proizvode stekla su veliku protivpravnu imovinsku korist, istovremeno oštetivši budžet Republike Srpske", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se navodi da su pretresi izvršeni na više od 30 lokacija na području Banjaluke, Prnjavora, Prijedora, Doboja, Trebinja, Gacka, Bileće, Nevesinja i Foče, u kojima su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlašteno pružanje medicinskih usluga i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem. 

 

Pretrese stanova, pomoćnih objekata i ordinacija, u okviru ove akcije koja je usmjerena na suzbijanje nelegalnog pružanja medicinskih usluga i izrade stomatološko-protetičkih pomagala, na široj teritoriji Republike Srpske juče i danas sproveli su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Foča i Trebinje. 

U okviru ove akcije ispitana su lica čiji su inicijali N.Đ. /30/, D.M. /36/, K.K. /39/, Ž.S. /34/, D.T. /40/, D.M. /26/, T.M. /27/, L.V. /29/, S.J. /38/, T.K.O. /39/, Đ.L. /63/, D.N. /63/, V.K. /37/, Đ.M. /53/, M.V. /40/, G.S. 60/, S.D. /37/, J.V. /42/, A.M. /43/, V.M. /74/, D.V. /68/, L.A. /42/, R.V. /58/, S.G. /50/, M.K. /43/, T.K. /44/ i G.Š. /43/. 

"S obzirom da su pretresi još u toku, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nadležnim tužilaštvima, biće podnesen izvještaj za počinjena krivična djela", navodi se u saopštenju.

Srna