redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Južni gradski izlaz: Trebinjski maturanti zasadili platane

Južni gradski izlaz: Trebinjski maturanti zasadili platane

Maturanti trebinjskih srednjih škola zasadili su danas deset stabala platana na dijelu južnog gradskog izlaza, koji bi, kako je zamišljeno trebalo da nosi ime „aleja maturana“.

Plan je da i svake naredne godine trebinjski maturanti zasade platane i druge sadnice uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova i ostalim dijelovima grada.

 

 Direktor AD „Komunalno“ Nedjeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon saznanja da su se u Trebinju, u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta akcija vremenom prestala.

 

„Ovaj dio Trebinja  dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici bude upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama“, naveo je Lambeta.

 

On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

 

Učenik Centra srednjih škola Srđan Domazet kazao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju koju su zasadili učenici .

 

„U okviru predmeta ‘Demokratija i ljudska prava’ došli smo na ideju da svaka generacija maturanata zasadi nove sadnice i da učestvuju u uređenju zelenih površina“, naveo je Domazet.

 

Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i „Komunalno“, koji su obezbijedili sadnice platana.

 

Izvor RT