redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Kiša otežava i usporava saobraćaj

Kiša otežava i usporava saobraćaj

Zbog obilne kiše koja neprestano pada, saobraćaj je otežan i usporen, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na magistralnom putu  Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.

 

Nakon intervencije dežurnih službi, na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan. Napominjemo da se očekuje normalizacija saobraćaja u najskorije vrijeme. Povukla se voda u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan put M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

 

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

 

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

 

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

 

Na regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

 

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima je često promjenljivo. Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

 

AMS RS