U Trebinju su danas boravili predstavnici prve kineske turističke agencije „SAI HUA travel“ iz Beograda koja je zainteresovana da od ove godine u Trebinje dovede kineske turiste.


Vlasnik ove turističke agencije Vang Bin je istakao da su Kinezi veoma zainteresovani da posjete sve kulturno-istorijske znamenitosti Trebinja, te da uživaju u gastronomskoj ponudi Hercegovine.
Marko Radić, direktor Turističke organizacije za Radio Trebinje kaže, da je predstavnike „SAI HUA travel“ agencije, u okviru današnje prve studijske posjete, upoznao sa najatraktivnijim turističkim potencijalima našeg grada.
„U saradnji sa Turističkom organizacijom RS, danas smo bili domaćini Turističkoj agenciji „SAI HUA travel“, vlasnika Kineza Vang Bina. To je prva kineska turistička agencija koja je otvorena u regionu, na području Srbije. Pošto su se oni zainteresovali za naše tržište, da u svoju turističku ponudu stave i Trebinje, pokazali smo im sve što naš grad čini posebnim. Tako smo obišli veće destinacije, poput Hercegovačke Gračanice, manastira Tvrdoš, centra grada i vinarija. U tom vremenu, koje su odvojili za nas, potrudili smo se da im što više toga pokažemo i prikažemo i mislim da smo ostavili dobar utisak. Rekli su nam da Kineze najviše interesuje naša hrana i vina, pogotovo u tom dijelu, možemo im mnogo toga ponuditi. Vjerujem da će, kada se ove godine, uspostavi bezvizni režim BiH sa Kinom, početi i njihove posjete Trebinju“, ističe Radić.
On navodi da će saradnja sa kineskom agencijom biti precizirana i na Sajmu turizma u Beogradu, krajem februara.
„Mi smo se već dogovorili za još jedan sastanak, slijedi nam Sajam turizma u Beogradu, od 22-25. februara. Oni su se sa trebinjskom agencijom „Frend travel“ dogovorili oko organizovanja posjeta kineskih turista našem gradu.Tako da će s njima ubuduće sarađivati, a svi mi ćemo imati koristi od toga, cijeli grad“, dodaje Radić.
Današnja studijska posjeta predstavnika kineske turističke agencije Trebinju, i još nekim turističkim destinacijama RS, dogovorena je na nedavno održanom Sajmu turizma u Pekingu, na kome je Turistička organizacija RS, predstavila, između ostalog, i turističku ponudu Trebinja.
Radio Trebinje