urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Kiparski Titon Holdings želi preuzeti trebinjsku Travuniju

Kiparski Titon Holdings želi preuzeti trebinjsku Travuniju

TITON HOLDINGS LIMITED sa Kipra objavio je tender ponudu za preuzimanje društva Travunija a.d. Trebinje. 

TITON ne posjeduje akcije u Travuniji, a obavezao se da će za svaku akciju u ponudi platiti 0,251 KM, što je viša cijenu od prosječne ponderisane cijene akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci. 

TITON namjerava, ukoliko za to budu ispunjeni uslovi, poboljšati organizaciono i funkcionalno obavljanje djelatnosti Travunije. Poslovanje društva će unaprijediti tako što će društvo u ovoj i u narednoj poslovnoj godini rekostruisati poslovne objekte, koji se nalaze u vlasništvu Travunije, čime će se stvoriti uslovi za povećanje prihoda po osnovu izdavanja poslovnih prostora u zakup na duži rok, i pod povoljnijim uslovima. 

Društvo namjerava da većinu poslovnih objekata, nakon završene rekonstrukcije i adaptacije izda u zakup poznatim i brendiranim trgovačkim firmama, koje posluju po utvrđenim standardima. 

 

TITON je u tender ponudi naveo da nema namjeru mijenjati sjedište Društva a broj zaposlenih će se uvećavati zavisno od obima posla. 

Travunija je za šest mjeseci 2017. godine ostvarila neto dobit 74 hiljade KM, a zapošljavala je 13 radnika. 
U 2016. godini društvo je poslovalo sa dobiti poslije poreza od 146 hiljada KM, a od zakupnina je prihodovalo 421,8 hiljada KM. 
Nekretnine, postrojenja i oprema imali su vrijednost u 2016. godini od 2,1 milion KM.

Capital.ba