redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Kod Trebinja uskoro izgradnja fabrike medicinskog potrošnog materijala

Kod Trebinja uskoro izgradnja fabrike medicinskog potrošnog materijala

Fabrika za potrošni medicinski materijal trebalo bi uskoro da bude izgrađena u Industrijskoj zoni Volujac, kod Trebinja.

Odbornici parlamenta već su dali zeleno svjetlo o prodaji 12.000 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta na području ove industrijske zone, gdje bi se fabrika gradila.

U pitanju je proizvodnja urinara i mokraćnih kesa, a realizovaće je Udruženje osoba sa invaliditetom BiH koje je obezbijedilo licencu i investiciono-tehničku dokumentaciju za ovu proizvodnju.

Oni takođe planiraju osnovati kompaniju za profesionalnu rehabilitaciju koja će u tom pogonu zaposliti 230 osoba sa invaliditetom i drugih građana.
 

U pismu namjere, koje su prihvatili trebinjski odbornici, navodi se da će projekat biti realizovan do kraja naredne godine.

Dodaje se da je u svrhu gradnje ovih i svih narednih proizvodnih kapaciteta izmijenjena i odluka o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, prema kojoj je renta za gradnju proizvodnih objekata u poslovnoj i industrijskoj zoni umanjena za 99 odsto.

N.N.