Opština Ljubinje uskoro će imati na raspolaganju novo vatrogasno vozilo za šumske požare i tehničke intervencije, rekao je Srni načelnik ove opštine Darko Krunić.



Krunić je rekao da sredstva za vozilo vrijednosti od oko 120.000 KM obezbijedio Vatrogasni Savez Republike Srpske, napominjući da je riječ o terenskom vozilu koje im je bilo neophodno za brdsko-planinske predjele kakvi su u ovoj opštini.
Krunić kaže da će im dobro doći i donacija Grada Banjaluka, od koga će sljedeće sedmice dobiti polovni vatrogasni kamion, napominjući da je vatrogasna jedinica u Ljubinju vrlo oskudno opremljena.
"Imali smo samo jednu ladu nivu i stari kamion, što je nedovoljno s obzirom na požare velikih razmjera koje zahvataju ovu opštinu posebno što je bio slučaj ovog ljeta", rekao je Krunić.
On je podsjetio na velike štete koje su prouzrokovali ovogodišnji požari na području opštine, gdje je izgorjelo oko tri i po hiljade hektara.

U Ljubinju, na 15-20 odsto izgorjele teritorije opštine, pčelarstvo i stočarstvo nemogući su dugi niz godina, a ekonomska šteta procijenjena je na oko 900.000 KM.
Mnogo manje štete, kaže Krunić, bile bi da su bili bolje opremljeni.
SRNA