redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Maturanti posjetili stare u Domu penzionera

Maturanti posjetili stare u Domu penzionera

 Maturanti Centra srednjih škola, razred IV 2, sa svojim razrednim starješinom Dejanom Škrivanom, posjetili su „Dom penzionera“, u okviru sedmice društveno-korisnog rada.

Ovi mladi ljudi su izrazili želju da baš u ovoj ustanovi obave svoje radne zadatke, na opšte zadovoljstvo kako zaposlenih, tako i samih korisnika.

Njihov rad i doprinos u JU Dom penzionera u Trebinju ogledao se kroz dva segmenta i to kroz razonodu sa korisnicima  Doma i kroz neposrednu pomoć pri njihovim  svakodnevnim aktivnostima.

Sa pjesmom uz gitaru, mladog maturanta, Filipa Damjanca, korisnici su bili oduševljeni. Vodile su se bitke mladosti i iskustva za stolom sa društvenim igrama.

Učenici su, zajedno sa svojim razrednikom obišli svakog stanara, preužili mu pomoć pri kupovini namirnica, lijekova, poslužili sokove, i proveli dan u razgovoru sa njima izvlačeći korisne savjete i pouke.

Stanari „Doma penzionera“ ovim mladim ljudima pokazali su svoju radionicu kao i svoje rukotvorine koje proizvode u njima, pokušavajući ih naučiti vještinama.

Puno druženja, smjeha, pjesme, humanog rada, zahvaljujući ovim mladim ljudima obilježilo je ovu pretprazničnu sedmicu u „Domu penzionera“ u Trebinju.