redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Migrante upozoravaju na opasnost od minskih polja

Migrante upozoravaju na opasnost od minskih polja

Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje i JU „Ekologija i bezbjednost Trebinje“ pokrenuli su danas akciju ljepljenja plakata upozorenja na opasanost od minskih polja ispred pograničnih sela.

Ovo je jedna od aktivnosti Crvenog krsta u radu sa migrantima u okviru Službe traženja i programa upozoravanja na opasnost od mina ove organizacije.

 

Akcija će trajati tri dana a u planu je da se pokriju sela na području Zubaca, Petrovog polja, te Šume i površi, odnosno granična područja sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

 

„Ova preventivna akcija je pokrenuta zbog primijećenog povećanog kretanja migranata u ovim područjima. Plakate upozorenja na opasanost od postojanja minskih polja štampao je Međunarodni komitet Crvenog krsta na engleskom i arapskom jeziku. Mišo Pamučina, koordinator za deminiranje ispred JU ‘Ekologija i bezbjednost’, izašao nam je u susret kako bi plakate postavili na potrebna mjesta“, kažu u trebinjskom Crvenom krstu i dodaju da im  je pomoć u akciji, ustupanjem vozila, pružila i Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje.