redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Ministarka Davidović posjetila Nevesinje: Pomoć za dvije ustanove i FK Velež

Ministarka Davidović posjetila Nevesinje: Pomoć za dvije ustanove i FK Velež

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je u Nevesinju posjetila Udruženje roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Moja nada", Fudbalski klub "Velež" i vrtić "Sveta Evgenija carica Milica" i obećala novčanu pomoć za rješavanje njihovih najvećih problema.

Davidovićeva se sastala i sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem, predsjednikom Skupštine opštine Momčilom Vukotićem i predsjednikom Opštinskog odbora Socijalističke partije Ognjenom Kuljićem. 

Zajedno su posjetili Udruženje roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Moja nada" i tom prilikom dogovorili pomoć za ovo udruženje, kojem veliki problem predstavlja prokišnjavanje krova, kao i sam prilaz zgradi, koji nije adaptiran za djecu sa posebnim potrebama. 

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržaće ove projekte i ovom prilikom doniraće 3.000 maraka Udruženju, za rekonstrukciju krova i asfaltiranje prilaza", rekla je Davidovićeva. 

 

Ona je posjetila i Fudbalski klub "Velež" i stadion kojem je neophodno renoviranje. 

"U toku je konkurs za rekonstrukciju sportskih objekata i Fudbalski klub `Velež` treba da pošalje projekat, a mi ćemo nastojati da pomognemo", istakla je Davidovićeva. 

Prilikom posjete vrtiću "Sveta Evgenija carica Milica" Davidovićeva je uručila prigodne poklone mališanima, a sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem dogovorila rekonstrukciju krova na ovom objektu, koji prokišnjava. 

"Zajedničkim trudom trebalo bi da to završimo u ovoj godini. Ministarstvo na nivou godine dodijeli 3.000 maraka za vrtić i ja se osjećam ponosno kad vidim da se nešto konkretno od tih sredstava uradilo", rekla je Davidovićeva.

SRNA