redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Mirko Butulija SPASAO ŽIVOT svom krvniku! Ono što je izvukao sa njim moglo je da NAGOVIJESTI DANAŠNJI UŽAS

Mirko Butulija SPASAO ŽIVOT svom krvniku! Ono što je izvukao sa njim moglo je da NAGOVIJESTI DANAŠNJI UŽAS

Direktor AMSS Mirko Butulija koji je juče ubijen u prostorijama tog preduzeća u Ruzveltovoj ulici preij dvije godine spasao je život svom ubici, sekretaru Predragu Đurđevu.

 

Kako navodi očevidac incidenta koji se dogodio prije dvije godine, Đurđev je, nakon poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se davi, a Butulija je, ne oklijevajući ni trenutka skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.

 

 

- Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasao ga – navodi izvor , biznismen koji je insistirao na anonimnosti.

 

Butulija je, spašavajući čovjeka koji će ga ubiti dvije godine kasnije iz vode izvukao i Đurđevljevu torbicu u kojoj su se, prema riječima svjedoka tog događaja, nalazila čak tri pištolja.

 

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev ispalio je u predsjednika AMSS Mirka Butuliju više hitaca, a potom sjeo u njegovu fotelju i izvršio samoubistvo.

 

Đurđev se neposredno prije zločina posvađao sa drugim zaposlenim, a  kada se Butulija uključio pokušavajući da spriječi svađu dvojice zaposlenih, arbitrira i spusti strasti potegao je pištolj i izrešetao ga.

 

Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolju za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

 

Izvor: Blic