redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Momčilo Bodiroga iz Trebinja novi predsjednik Streljačkog saveza BiH

Momčilo Bodiroga iz Trebinja novi predsjednik Streljačkog saveza BiH

Na redovnoj izbornoj skupštini Streljačkog saveza BiH,održanoj u Sarajevu, na prijedlog Streljačkog saveza Srpske udruženi klubovi bh. streljaštva jednoglasno su ukazali povjerenje sportskom direktoru trebinjskog Streljačkog kluba Leotar Momčilu Bodirogi i sa 29 glasova podrške Bodirogu izabrali za predsjednika Streljačkog saveza Bosne i Hercegovine.

Za potpredsjednika SSBiH izabran je g. Riad Drino aktuelni predsjednik SK Sarajevo.

Na izbornoj skupštini izabran je i novi upravni odbor Saveza od 9 članova kao i disciplinska komisija i nadzorni odbor.

Momčilo Bodiroga je u prethodne četiri godine obavljao funkciju potpredsjednika Streljačkog saveza BiH kao i u jednom mandatu funkciju potpredsjednika Streljačkog saveza Republike Srpske.

 

"Pred novim rukovodstvom je nimalo lak zadatak, moramo unaprijediti saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova BiH kako bi dobili određena sredstva za naše programe, takođe unaprijediti saradnju sa savezima u okruženju kako bi što prije stvorili ambijent za apliciranje na sredstva Evropske unije za razvoj streljačkog sporta, da osavremenimo postojeće streljačke objekte čime bi se stekli uslovi za omasovljavanje broja strelaca u olimpijskim disciplinama" ,istakao je Bodiroga na prvoj konstitutivnoj sjednici upravnog odbora Saveza .