urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Na svom startu Klub vodenih sportova "Leotar" krenuo sa trofejima

Na svom startu Klub vodenih sportova "Leotar" krenuo sa trofejima

Proteklog vikenda  u Banja Luci  je održan  VIII Međunarodni plivački miting „22 April“.

Na ovom takmičenju , koje se ubraja među najkvalitetnija plivačka takmičenja u regionu, učestvovalo je 384 plivača iz trinaest slovenačkih klubova , šest klubova iz Srbije , dva kluba iz Grčke , jedan klub iz Hrvatske i Makedonije kao i trinaest klubova iz Bosne i Hercegovine.  Eminentno plivačko takmičenje u Banja Luci bilo je prvo takmičenje novoformiranog Kluba vodenih sportova „Leotar“ Trebinje. Na GOB-u u Banja Luci , Klub vodenih sportova „Leotar“ , predstavljali su četri plivača: Zoran Vujičić , Helena Lakić , Teodora Kraljević i Jovan Vukoje.

Plivači KVS „Leotar“, na svom prvom takmičenju, u bojama novog kluba,  ostvarili su odlične rezultate. U izrazito jakoj konkurenciji osvojili su tri medalje , zlatnu i dvije bronzane , kao i jedno finale u apsolutnoj kategoriji.

Na GOB-u u Banja Luci zlatom se okitila Helena Lakić (2005) u disciplini 50m leđno sa rezultatom 36,80  u kategoriji 11-12 godina, a na duplo dužoj dionici 100m leđno Helena je osvojila bronzanu medalju sa postignutim rezultatom 1:23,05, dok je u disciplini 50m slobodno osvojila takođe bronzano odličje sa rezultatom 33,17. Rezultatima u Banja Luci , Helena Lakić,  drugi sportista Grada Trebinja za 2016 godinu potvrdila je svoj neosporan kvalitet.

U disciplini 200m delfin Zoran Vujičić (1981) izborio je plasman u A Finale u kojem je zauzeo šesto mjesto sa rezultatom 2:19,67.

Teodora Kraljević (2005) i Jovan Vukoje (2005) u Banja Luci nisu osvjili odličja ali su u svojim disciplinama ostvarili odličan nastup i otplivali svoja najbolja vremena.

"Sa postignutim rezultatima naših plivača  na  Međunarodnom plivačkom mitingu u Banja Luci , koji je uz MPM „ Banja Luka Open“ najkvalitetnije plivačko takmičenje u BiH , možemo biti samo ponosni. U izrazito jakoj konkurencji sa osvojenim medaljama i postignutim rezultatima oni su potvrdili svoj kvalitet i neosporan talenat. Na nama je sada da sa kvalitetnim radom na treninzima dođemo do još boljih rezultata". – ističe Veljko Piljević , trener  Kluba vodenih sportova „Leotar“.

Takmičenje u Banja Luci je prvo takmičenje Kluba vodenih sportova „Leotar“ ,  novog spotrskog kolektiva u našem gradu , kao i početak takmičarske sezone u 50m bazenima.

Trebinje danas