redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Najava: Izložba slika sa međunarodne likovne kolonije ,,Art simpozijum Jahorina 2017˝

Najava: Izložba slika sa međunarodne likovne kolonije ,,Art simpozijum Jahorina 2017˝

Slike sa 15. saziva međunarodne likovne kolonije “Art simpozijum Jahorina 2017” biće izložene u galeriji Kulturnog centra 18. januara u 19 časova.

 

Jubilarni 15. međunarodni likovni saziv „Art simpozijum Jahorina 2017“, okupio je na na Jahorini 20 slikara, vajara i grafičara iz Srbije, Japana, Koreje, Bugarske, Makedonije i Hrvatske i BiH.
"Art simpozijum Jahorina", osnovan je 1. maja 2003. godine i od tada se redovno održava svake godine na olimpijskoj planini Jahorini, gdje je ugostio brojne likovne umjetnike iz Japana, Njemačke, Češke, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Španije, Italije, Egipta, Grčke, Irske, Amerike, Holandije, Francuske, Turske, Bugarske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, čija su djela predstavljena na oko 50 izložbi u Srpskoj, BiH i inostranstvu.

Cilj ove renomirane kulturne manifestacije je afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoj ekološke svijesti, podsticaj turizma kako na području Republike Srpske, BiH i država u regionu, tako i u svijetu, uključujući doprinos naporima da Jahorina, koja zasluženo nosi epitet zimske olimpijske ljepotice, bude prepoznatljiva i na mapi kulturnih destinacija.

TrebinjeDanas