redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Najava: Koncert Sonje Marković i Aleksandra Jovanovića

Najava: Koncert Sonje Marković i Aleksandra Jovanovića

U Muzeju Hercegovine će, u srijedu 4. jula biti održan koncert Sonje Marković (klavir) i Aleksandra Jovanovića (klarinet). Koncert počinje u 20 časova.

Na programu koncerta naći će se djela Hendla, Šumana i Bramsa.

Sonja Marković (klavir) rođena je 1991. godine u Foči. Kao student generacije, osnovne studije završila je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. U klasi profesorke Nevene Popović, master studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Master studije za kamernu muziku završila je u klasi profesora Ladislava Mezija, takođe na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu. Sonja Marković danas radi kao profesor u JU Muzičkoj školi "Trebinje".

Aleksandar Jovanović (klarinet), rođen je 1985, godine u Zaječaru. Srednje muzičko obrazovanje završio je u Beogradu. U klasi profesora Nikole Srdića, osnovne studije diplomirao je na Akademiji umjetnosti univeziteta u Banjaluci, dok je master studije za kamernu muziku, završio u klasi profesorke Timee Hotić, takođe na banjalučkoj Akademiji umjetnosti. Aleksandar Jovanović danas radi kao profesor u Muzičkoj školi u Prijedoru.