urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Nevesinjska bolnica dobiće savremenu medicinsku opremu za laparoskopske operacije

Nevesinjska bolnica dobiće savremenu medicinsku opremu za laparoskopske operacije

Opština Nevesinje objavila je poziv za javnu nabavku savremene medicinske opreme vrijedne 66.460 KM za potrebe nevesinjske Bolnice. Tender je raspisan u okviru projekta „Unapređenje obima i kvaliteta usluga Bolnice Nevesinje kroz saradnju sa dijasporom“ koji opština Nevesinje provodi u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

Bolnica će dobiti histeroresektoskop sa pripadajućim optikama, košuljicama kablovima, silikonskim crijevima i pumpom za distenziju uterusa sa digitalnim displejom uz opcije definisanja i kontrole. Predmet javne nabavke je i set instrumenata za laparoskopiju.
Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević ranije je izjavio da će dodatna oprema omogućiti mnogo veći broj intervencija i hirurških zahvata u nevesinjskoj zdravstvenoj ustanovi, dodajući da projekat podrazumjeva i zapošljavanje ljekara i medicinskih tehničara.

 

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da se kroz ovaj projekat otvorila mogućnost modernizacije bolničke opreme, posebno zapošljavanja mladih kadrova.

- Opština je kandidovala projekat za razvoj bolnice i hirurške klinike, kojom rukovodi profesor Predrag Peško iz Beograda. Projekat je dobio najbolje ocjene iz UNDP-a i sada je krenula i realizacija – dodao je Avdalović.

Radio Nevesinje