redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Nevrijeme poharalo Herceg Novi

Nevrijeme poharalo Herceg Novi

Rano jutros, nešto prije tri sata olujni vjetar, tramuntana, oko 30 m/s, ili preko 100 km/h, zahvatio je Boku. U Herceg Novom pijavica je „zakačila“ Meljine, Pode i Kamenare gdje su najveća oštećenja na kućama, objektima i stablima.

Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle. I dobar dio Bolnice Meljine je stradao, gdje je sada maltene vanredno stanje.

– Poptpuno je demolirana pumpna stanica, kvantaška pjaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi , stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice. Više ne postoji ni auto praona, kod parkinga bivše zgrade Prvoborca, čiji su elementi završili u potoku Nemila – kaže nam načelnica Komnalne policije, Marija Andrić , a potvrđuju i dežurni u Službi zaštite i spasavanja u Meljinama.

Vjetar je okrenuo na krov i dva auta, a nezvanično jedan mještanin je povrijeđen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa komunalci i Služba zaštite, koja je već sedam puta intervenisala od jutros.

U Podima je vjetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gdje je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki djelovi opštine, pa struje nema ni u Žvinjama jutros.
Komunalna policija je stalno u obilasku terena, prima pozive građana na broj 19800. Kako nam kaže Marija Andrić , taj broj je aktivan stalno za prijavu oštećenja. Biće formirana opštinska komisja za procjenu štete.

Srećom pijavica nije zakačila Škver i Gadsku luku. Prema riječima direktora Agencije za gazdovanje lukom, Boža Ukropine, nekoliko brodova je došlo da se skloni u toku noći. Loše vrijeme prati i učesnike regate Cavtat- Herceg Novi, koja treba da startuje u 9, a da svi brodovi dođu do Novog od 15 do 18 časova.

Vjetar se stišao, ali je grmljavina nad Bokom. Uočili smo maloprije još jednu pijavicu iznad Luštice, koja je krenula ka Budvi.

Radio Jadran