U subotu i nedjelju u Sarajevu je održan Evropski kup „Sarajevo 2018“ za juniore na kome su nastupili i takmičari Džudo kluba "Leotar".


Na ovom izuzetno jakom kupu nastupilo je 20 država i 280 takmičara. Za Džudo klub "Leotar" su nastupili:

- Igor Đurica - 60 kg kadet
- Uroš Ninić - 66 kg junior
- Srđan Spaić - 90 kg kadet
- Nikola Kapor - 100 kg junior

Boje Džudo kluba "Leotar" trebao je braniti i Božidar Vučurević -81 kg kadet, ali iz opravdanih razloga nije nastupio.
Najbolji rezultat je ostvario Nikola Kapor zauzevši peto mjesto. Nikola je imao pet borbi i tri pobjede. U prvom kolu je bio bolji od predstavnika Turske-Mehmeta Talaja, dok je u drugom kolu izgubio od predstavnika Hrvatske-Josipa Kokeze. Nakon toga Nikola je pobjedio takmičara iz Italije-Mohammeda Lahboub i Austrije-Nika Herzog. U neizvjesnoj borbi za bronzu Nikola je izgubio od takmičara iz Crne Gore-Zvezdana Đukića. Ovim nastupom Nikola je pokazao da se nalazi među najboljim džudistima Evrope. Inače, Nikola je prošlogodišnji šampion Bosne i Hercegovine u kategoriji do 100 kilograma za juniore.


Srđan Spaić, iako još kadet, pokazao je dobar kvalitet i odradio tri jake borbe. U prvom kolu je savladao predstavnika Hrvatske-Diva Gašpara. U drugom kolu je izgubio od predstavnika Kanade- Benjamina Kendricka koji je ujedno bio i pobjednik u ovoj kategoriji. U trećoj, neizvjesnoj borbi Srđan je izgubio od predstavnika Poljske-Lukasza Zajaczkowski. Ako u obzir uzmemo činjenicu da je Srđan još kadet ovo je za njega veliko iskustvo i sigurno u narednom periodu od njega možemo da očekujemo mnogo medalja.
Uroš Ninić je u neizvjesnoj borbi koja je završila u „zlatnom bodu“ izgubio od prestavnika Hrvatske-Lovre Vidakovića, a Igor Đurica je u prvom kolu izgubio od predstavnika Srbije-Nemanje Milića inače aktuelnog šampiona Balkana. Sa ovim nastupom Džudo klub "Leotar" je još jednom dokazao kvalitetan i predan rad sa mlađim uzrasnim kategorijama, te i da ima podmladak od koga možemo da očekujemo velike rezultate.

Takmičari Džudo kluba "Leotar" na čelu sa Nikolom Boljanovićem, aktuelnim šampionom Bosne i Hercegovine u kategoriji -73 kg za seniore, ostali su na evropskom kampu u Sarajevu koji vodi proslavljeni svjetski džudista Ilijas Ilijadis, pobjednik Olimpijskih igara u Atini. Džudiste "Leotara" u narednom periodu očekuje veliki broj takmičenja, a prvo na redu je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete koje se održava narednog vikenda u Novoj Bili. Na ovom prvenstvu Džk „Leotar“ očekuje veliki broj medalja jer u ovom uzrastu su zauzeli drugo mjesto u ukupnom plasmanu u Republici Srpskoj.
Trebinje Danas